January 16, 2021

Kritiek op de Nederlandse recessie terwijl Duitsland zich voorbereidt op massale vaccinaties

Foto: Depositphotos.com

Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid en lokale gezondheidsinstanties hebben kritiek gekregen omdat ze niet klaar waren om vóór januari het eerste coronavirusvaccin te verstrekken, ook al zou maandag het eerste groene licht worden gegeven.

Duitsland, Frankrijk en Denemarken zijn van plan om eind dit jaar mensen te vaccineren, maar Nederland 18 januari is gereserveerd Aangezien veel belangrijke aspecten van het vaccinatieprogramma nog moeten worden afgerond, is een mogelijke datum.

Vaccinedeskundige Herman van der Weid, die betrokken was bij het opzetten van een vaccinprogramma tegen de Mexicaanse griep in 2009, zegt dat hij niet begrijpt waarom het programma nog niet werkt.

“We wisten in maart dat we gevaccineerd zouden worden”, zei Van der Weid in een actueel tv-programma. Nieuws tijd. ‘Ik kan me niet voorstellen waarom het zo lang duurt om een ​​plan te maken.’

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong zegt dat het personeel de klok rond beweegt om er klaar voor te zijn. “Maar het succes van een vaccin hangt niet af van het starten van een week van tevoren, het hangt af van voorzichtig en veilig zijn”, zei hij. ‘Voorzichtigheid speelt een belangrijke rol bij de acceptatie van vaccins door mensen.’

Advies

Volgens RDL heeft Duitsland 440 vaccinatiecentra opgericht en staan ​​10.000 verpleegkundigen en artsen klaar om aan het werk te gaan. ‘Het enige wat we nodig hebben is een vaccin’, zei een woordvoerder van de Keulse Doctors ‘Association tegen de omroep.

De Nederlandse aanpak om het vaccin te verspreiden was oorspronkelijk gericht op verpleeghuizen en huisartsen, en lokale gezondheidsinstanties zijn een paar weken geleden overgestapt op het idee van massale vaccinatiecentra.

READ  Nederlanders lanceert COVID-19-vaccin; Het laatste EU-land dat dit doet

Daarnaast wacht Nederland nog op advies van de Gezondheidsraad over wie het eerst gevaccineerd moet worden en wat de meest prudente strategie is. Die aanbevelingen zullen worden gebaseerd op het definitieve besluit van de Europese Farmaceutische Organisatie.

Als het bestuur ervoor kiest om gezondheidswerkers eerst te vaccineren in plaats van het verpleeghuispersoneel dat momenteel bovenaan de prioriteitenlijst staat, zal dit een wijziging van de strategie omvatten en de vertragingen vergroten, Uitzending NOS Bekend gemaakt.

Lokale gezondheidsinstanties zeggen dat ze klaar zullen zijn met 25 massale vaccinatieplaatsen zodra het groene licht is gegeven, maar verwachten nog steeds dat het werk ‘in januari’ zal beginnen. “We hebben altijd gezegd dat we in januari beginnen, en dat is de situatie”, zegt woordvoerder R.D.L. ‘Maandag komt er meer informatie.’

Registratiemethode

Daarnaast is het RIVM pas eind december binnenkort klaar voor het registratieproces om te registreren welk vaccin op dit moment wordt aangeboden. Beide NOS En het Telegraph Report. Dit, zei De Jong eerder, is het grootste obstakel.

Een andere mogelijke vertraging is het federale oproepsysteem, dat leden van het publiek uitnodigt om een ​​kliniek te bezoeken voor de eerste en tweede dosis van het vaccin en hen registreert voor eventuele allergieën of andere gezondheidsproblemen voordat de uitnodiging wordt verzonden. Het is nog niet duidelijk wanneer dit systeem gebruiksklaar zal zijn.

Europa

De Europese Commissie heeft overeenkomsten gesloten met zes farmaceutische bedrijven en twee miljard maten besteld, die zijn onderverdeeld op basis van hun bevolkingsomvang in de lidstaten.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat als 60% tot 70% van de wereldbevolking immuun is voor het coronavirus, de controlemaatregelen versoepeld kunnen worden.

READ  Geen ander jaar: (Corona-virusvrij) Lijst met beste verhalen in 2020

Mark Bondon, arts en microbioloog aan de Universiteit Utrecht, vertelde aan het AD dat ‘in Nederland niets erkend werd voordat iedereen het accepteerde’.

Ondanks de vertragingen maakt ‘twee weken geen verschil. We gaan graag in januari van start ”, zei hij.

DutchNews.NL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze informatie over de Coronaviruscrisis in de avonden en weekenden uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.NL Al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden wij u geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over Nederlandse aangelegenheden kunnen bieden. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Je hebt nog niet gedoneerd, maar als je wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.