mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Hij weet wanneer het tijd is om te vertrekken’ – Nederlandse reactie op de onrust van Danny van de Peek in Manchester United

Volgende maand zal een belangrijke mijlpaal zijn in de carrière van Tony van de Peek bij Manchester United. In de laatste week van afgelopen november begon hij steeds weer voor de club te spelen – iets dat nog nooit eerder was gebeurd.

De 24-jarige won 90 dagen later thuis met 4-1 van Basaksehir in Istanbul en 90-2 in Southampton in de Premier League, en zijn carrière bij United leek goede vorderingen te maken.

Van de Peek maakte direct indruk nadat hij 35 miljoen van Ajax overnam.

Maar na de start van de drie Champions Leagues was de overwinning op South Coast zijn eerste overwinning in de Premier League en de spelersbeoordelingen van MEN voor die wedstrijd noemden hem “de sleutel tot de vroege dominantie van United”.

Hij bleef van de bank voor de volgende wedstrijd, verloor van Paris Saint-Germain, maar begon volgend weekend bij West Ham, en als hij terugkijkt op zijn United-carrière, zou deze wedstrijd misschien een keerpunt kunnen zijn. United was zielig in de eerste helft, waarbij Van de Peek het opnam tegen Bruno Fernandez.

Dat resultaat werd bij de rust teruggedraaid en het Ole Gunner Soulscare-team werd met 3-1 gewonnen.

Sindsdien hebben er aan het einde van vorig seizoen nog maar twee Premier League-duels gespeeld tegen Leicester City en de Wolves, toen er in totaal niets te lezen was in de selectie. Die West Ham-wedstrijd op 5 december was de laatste betekenisvolle Premier League-wedstrijd die Van de Peek begon.

Hij zit nu op de bank zonder 25 keer voor United te komen, en zijn frustratie kookte over toen hij onlangs niet werd gebruikt tegen Villarreal.

Hij werd een factor in het willen zien van een neutrale verschuiving voor sommige United-fans, maar hoe ziet zijn situatie eruit in zijn geboorteplaats Nederland? Hij werd twee jaar geleden beschouwd als een rijzende ster van het Nederlandse spel en schitterde in de Ajax-run naar de halve finales van de Champions League in 2019, maar nu heeft hij het nationale team niet eens gehaald.

READ  EU onderzoekt Nederlandse ex-commissaris over Uber-lobbyclaims | Neelie Kroes

Mike Verweiz heeft The Telegraph Ajax in Nederland en kent de speler goed. “Het is niet zo groot [a story] Net als het VK heb ik alle krantenkoppen in het VK gezien, maar dit is natuurlijk een probleem in veel voetbaltalkshows, ze praten veel over Tony, “zei hij.

“Ik hoop nog steeds dat dingen veranderen, want we kennen Tony als een langzame starter. We hebben hem altijd gekend als iemand die nooit kritiek had. Er was een tijd dat hij niet speelde tijdens zijn ajax. Hij klaagde nooit, dus we waren een beetje geschrokken. hij gooide zijn kauwgom naar mij. Dit laat zien dat hij echt gefrustreerd was.

Ruben Jonking is de voormalige talentontwikkelingsleider van Ajax en Van de Peek heeft van dichtbij vooruitgang gezien via hun prestigieuze academie.

Hij had gehoopt dat het een succes zou worden om naar United te gaan, maar hij herinnerde zich iemand die Van de Peek wilde spelen en klaar was om voor zijn plek te vechten, dus hij had het nog niet opgegeven.

Maar Jonquint gelooft dat Van de Peek geen duidelijke rol te spelen heeft in de 4-2-3-1-formatie van United, en zijn kracht is niet noodzakelijk in lijn met de bestaande posities in het Soulscare-systeem.

“[He’s played] Als een van de controlerende middenvelders speelde hij vaak nummer 6, maar er was maar één controlerende middenvelder in onze academie, meestal 4-3-3 met een zittende middenvelder, “zei Jonquint. Manchester Evening News.

“Hij speelde veel, maar we zagen zijn kracht toenemen op het veld en hij kon het spelen.” [deep midfield],,Hij is een fatsoenlijke baas, maar hij heeft niet echt de vechtkracht en explosiviteit die hij nodig heeft in de Premier League, in die zin is hij niet echt een stofzuiger.

“Dus in ons systeem hebben we zes, acht of tien, hij kan acht spelen, hij is een loper, hij heeft veel uithoudingsvermogen, hij kan box-to-box dekken, hij is een goede passer, hij is een goede afmaker, maar hij kan heel goed rennen en die halve pauzes ingaan.

“Het is heel moeilijk om als controlerende middenvelder de rust in te gaan in 4-2-3-1, dan zal hij een passerende speler zijn die geen speciale speler toevoegt, hij zal niet veel ballen verliezen maar hij voegt in dit systeem niets extra’s toe aan het team.

READ  Dutch Bros Coffee komt (bijna) officieel naar Madison!

“Hij kan zes spelen, maar hij heeft veel doelpunten gemaakt op de academie van Ajax en in het eerste elftal en hij is een dodelijke afmaker als het op die niveaus aankomt.

Van de Peek viert scoren bij zijn United-debuut

Het probleem van Van de Peek speelt meestal met twee zessen onder de United Soulschair, vaak Fred en Scott McDomini, en een nummer 10 in Fernandez.

Solczier heeft dit seizoen tot nu toe zeven verschillende middenveldpartnerschappen gebruikt in tien wedstrijden, waarmee hij de Van de Peak Champions League-serie voor de Young Boys en de Karabach Cup voor West Ham uitschakelde.

Maar het voormalige Ajax krijgt steeds meer kreten om aanbod, dus wat kan hij als dat gebeurt voor eenheid brengen?

“Hij is echt heel goed in positioneren. Hij gaat de box in op het moment dat hij iets nodig heeft.

“Hij voelt zich erg goed bij de derde man, dus hij is de tweede of derde man in balbezit.

“Hij weet zich met tussenpozen te oriënteren, maar moet het gebruik van intervallen in het spel omarmen. Het is echt niet van toepassing op hem op basis van persoonlijke kwaliteiten. Hij is niet uniek.”

Hoewel Van de Peek en United nog niet bewezen hebben dat hij fit is, ging ook hij in een moeilijke tijd naar de club. Dit is de eerste keer dat hij naar het buitenland gaat, hij deed dat te midden van een epidemie, verhuisde naar een afgesloten stad en kon de steun van ouders Andre en Gertina niet vertrouwen.

“Tony behoort tot een zeer hechte familie en zijn ouders zijn erg belangrijk voor hem. Ze konden hem niet ondersteunen omdat het niet mogelijk was om naar Engeland te gaan. Het hielp hem niet om zich aan te passen en zich te settelen”, zei Verwij.

“Zijn ouders hadden in jaren geen wedstrijden gemist, dus het was een beetje moeilijk, maar daarom zit hij niet in het team. Zonder die steun had hij het niet gemakkelijker kunnen maken.”

Cristiano Ronaldo heeft zijn terugkeer naar Manchester United voltooid.

Manchester United beleefde een opwindende transferperiode met de ondertekening van Cristiano Ronaldo, maar Ole Gunner Soulscare staat nu onder druk om het zilverwerk te leveren na een hectische start van het seizoen. United wacht een aantal grote wedstrijden na de interlandbreak.

READ  Samantha Dutch wordt directeur van 911

We behandelen elk aspect van de club in MEN en met onze speciale United Nieuwsbrief mis je geen enkel onderwerp. Het is gratis en vrij van spam.

U kunt zich hier registreren – het duurt maar een paar seconden.

United sloeg het aanbod van Everton om Van de Peek uit te lenen aan het einde van de transferperiode af, maar een tijdelijke verhuizing naar Nederland zou zijn carrière op Old Trafford kunnen vernieuwen.

Een van de redenen waarom de coach niet naar Everton kon gaan was omdat hij goed aan het trainen was, hij was dicht bij de start 11, maar nu kunnen we het niet zien, het is voor ons anders tussen starten en minuten krijgen, maar het is vreemd als hij dat niet doet je kunt elk moment krijgen,’ zei hij…

Als hij geld leent van Everton met het vertrouwen van een coach en Nederlands technisch directeur bij het merk Marcel, dan weet hij wat Tony kan, en ik denk dat het een goede stap zou zijn om veel te spelen. We hopen dat hij nog kan winnen bij Manchester United.

Jonking wijst er ook op dat er tijd is aan de kant van Van de Peek, die in april 24 werd.

“Hij is nog relatief jong en over een paar jaar zou het makkelijker voor hem zijn geweest, maar ik had verwacht dat hij meer zou spelen en meer kansen zou krijgen, maar hij kreeg het niet. Ik denk dat hij weet wanneer het tijd is om te vertrekken’, zei hij.

Meld u aan voor onze United-nieuwsbrief zodat u de Old Trafford-update niet mistgemak