mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse fintech Finom neemt Britse betalingsstartup Kapaga . over

Digitaal bankieren

De deal van £ 10 miljoen + combineert de twee startups tot een MKB-bank- en betalingskrachtcentrale.

Bron afbeelding: Finom.

Finom, de in Amsterdam gevestigde MKB-bankier, wil zijn bereik uitbreiden door de in het VK gevestigde startup Kapaga voor grensoverschrijdende betalingen over te nemen in een deal met een waarde van acht cijfers.

Finom lanceerde in 2019 en breidt uit naar Frankrijk, Italië en Duitsland, waar het een bankrekening biedt gericht op het MKB en compleet met facturering en vergelijkbaar is met het aanbod van getij in het VK of Penta in Duitsland.

De overname vond plaats nadat Finom mede-oprichter Kos Stiskin en Kapaga’s oprichter en CEO Katya Dorofejeva elkaar ontmoetten tijdens een skireis georganiseerd door hun gedeelde investeerder Target Global.

Het is een deal die betalingen en bankieren voor freelancers, kmo’s en ook grotere zakelijke klanten in het VK en Europa samenbrengt.

“Ondernemers en freelancers vormen de ruggengraat van de Europese economie en produceren jaarlijks $ 8 biljoen aan waarde, maar dure en tijdrovende bureaucratie betekent dat ze hun bedrijf niet zo efficiënt mogelijk kunnen runnen”, zegt Kos Stiskin, mede-oprichter van Finom.

“Bij Finom geloven we echt in de waarde van samenwerking en werken met Katya [Dorofejeva, Founder and CEO of Kapaga] en haar zeer ervaren team zullen ons in staat stellen om een ​​product voor het MKB te creëren dat aan alle bankbehoeften van onze klanten voldoet.”

Tot op heden heeft Finom € 16,8 miljoen opgehaald in twee startfinancieringsrondes in 2020, terwijl Kapaga £ 1,6 miljoen heeft opgehaald in twee financieringsrondes in 2020 en 2022.

READ  De Vreede produceert overstuur in alle Nederlandse aangelegenheid op WDF Wereldkampioenschap

Kapaga heeft momenteel een omzet van meer dan £ 10 miljoen per jaar en bedient meer dan 200 Britse MKB-bedrijven en bedrijven met hun internationale betalingen.

“Deze fusie bevestigt het streven van twee bedrijven naar het leveren van op maat gemaakte betalingsdiensten voor het hele continent”, aldus Kapaga’s Dorofejeva.

“Ondernemers en freelancers worden geconfronteerd met een overvloed aan uitdagingen bij het opzetten van tactiele zakelijke accounts die aan hun behoeften voldoen. Er is momenteel geen continentale fintech-speler die het VK en Europa evenzeer bedient door zich specifiek op het MKB te richten – tot nu toe!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven