december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Brighton-verdediger George Cox viert het maken van 100 optredens voor het Nederlandse Fortuna Sittard

Voormalig Brighton-verdediger George Cox overhandigde het herdenkingsshirt na 100 optredens voor Fortuna Sittard… en onthulde dat de verhuizing een uitstekende gelegenheid was om ervaring op te doen tegen topteams

  • George Cox viert het spelen van 100 wedstrijden voor het Nederlandse Fortuna Sittard
  • De voormalige verdediger van Brighton ging naar het buitenland om speeltijd te krijgen tegen topteams
  • Cox is blij in Nederland, maar sluit een terugkeer naar het Engelse voetbal niet uit

Voormalig Brighton-verdediger George Cox bereikte dit weekend een mijlpaal voor de 100ste verschijning voor het Nederlandse Fortuna Sittard, wat bewijst dat zijn gok om Engeland te verlaten voor het eerste elftal zijn vruchten heeft afgeworpen.

De 24-jarige linksback verhuisde aanvankelijk naar Sittard in 2019 op huurbasis, voordat hij de overstap permanent maakte in een zoektocht naar meer competitieve speeltijd. Hij is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Engelse exportproducten in de Europese competities na een eeuw aan games te hebben verzameld.

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, overhandigde Cox een herdenkingsshirt ter gelegenheid van zijn 100e optreden op zaterdagavond voor de aftrap en grapte tegen het publiek dat de verdediger tijdens zijn drie jaar bij de club was ‘gekomen en overwonnen’.

George Cox kreeg een herdenkingsshirt over het maken van 100 Fortuna Sittard-spellen

Sittard wil Cox graag behouden wanneer zijn huidige contract in juni afloopt en hoewel de vleugelverdediger geen onmiddellijke haast heeft om Nederland te verlaten, geniet hij ook van het vooruitzicht om op een bepaald moment naar huis terug te keren en zichzelf opnieuw te testen in Engeland.

READ  Wazdan maakt Nederlandse intrede met Casino777.nl – European Gaming Industry News

Cox en zijn verloofde Britney woonden tijdens de covid-lockdown in Nederland en hun dochtertje Valentina werd daar in september geboren.

Cox speelde tijdens zijn periode in de Eredivisie tegen Manchester United-vleugelspeler Antony en Nederlands international Steven Berghuis en scoorde zelfs tweemaal in een wedstrijd voor Sittard bij Ajax.

Cox (links) doet ervaring op tegen topteams als Ajax en Sparta Rotterdam (foto)

Cox (links) doet ervaring op tegen topteams als Ajax en Sparta Rotterdam (foto)

‘Het is een goede plek om wedstrijden te spelen en ervaring op te doen tegen topteams’, zei Cox. ‘Het is een kwestie van je willen bewijzen tegen partijen als Ajax en PSV. Het was het beste om hierheen te verhuizen en het heeft zijn vruchten afgeworpen.’

QPR toonde afgelopen zomer interesse om Cox over te nemen en er is een groeiend aantal Engelse clubs die zijn contractsituatie de komende maanden in de gaten houden.

Advertentie