mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro 2020: Nederland verdubbelt met energie van wereldklasse en ongelooflijke genetica

Mathiez de Lict debuteerde in 2017 in Nederland en werd het jaar daarop voor het eerst uitgenodigd door Frankie de Jong.

In 2012 lachten ze om de terughoudendheid van Wim Jong om met het Ajax-team nog eens .000 200.000 extra te investeren in de academie van de club, aangezien ze vijf jaar later 200 200 meter bij de bank zouden hebben gezeten.

Het kostte wat meer tijd om Jongs belofte waar te maken, maar de ERTVC-kampioenen hebben hun beste jonge talenten in slechts de afgelopen twee zomers uitverkocht en meer dan dat aantal, een groot deel van dat najaar was te wijten aan het vertrek van veel geld voor Matthias de Ligt Juventus en Frenzy de Jong voor Barcelona.

Nu zal de getalenteerde Tottenham, die Ajax’ ongelooflijke run naar de halve finales van de Champions League in 2019 heeft gedreven, en met een last-minute hartslag in de handen van Tottenham, cruciaal zijn voor de kansen van Nederland om hun eerste grote wedstrijd sinds hun EK te winnen. . Succes in 1988.

Het is zeven jaar geleden dat Oranje, die tweede werd op het WK 2010, en na vier jaar derde werd, zich plaatste voor de finale.

Het was een worsteling om weer bij elkaar te komen na een tijdperk met spelers van wereldklasse Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder, maar de Nederlanders geven een bemoedigend teken om door te gaan naar de finale van de Nations League 2019.

Het promoten van een nieuwe generatie in oranje is nu aan de groeiende jeugd van het land.

“Als je het over Matiz en Frankie hebt, begint het op alles voort te bouwen en leren ze elkaar beter kennen”, zegt Ruben Jongkind, voormalig hoofd talentontwikkeling van Ajax, tegen BBC Sport.

“Mathis en Frankie zijn je belangrijkste focus, de architecten en de beveiliging van de voorkant van de structuur. Het is erg belangrijk om die twee klassespelers in je team te hebben.”

‘T-Lick toont vermogen van wereldklasse’

Na de laatste seconde winnaar van Lucas Maraw in de tweede etappe van de halve finales van de Champions League in 2019, lag Johan Groove met zijn gezicht naar beneden in de arena, het einde van een 10-jarige cyclus voor Ajax-aanvoerder in Amsterdam.

De opgelegde verdediger trad op negenjarige leeftijd toe tot de academie van de club en verliet Juventus een decennium later met een contract van $ 76 miljoen.

Hij is een van de meest succesvolle producties van Ajax ‘Plan Groove’, dat de revisie zag van het academiesysteem, dat werd geschreven en geïmplementeerd door Jongkind en Jong nadat Groof in 2011 terugkeerde naar de groep.

“Velvet Revolution” richt zich op het bevorderen van een aantrekkelijke, aanvallende stijl en het ontwikkelen van jeugd voor het eerste team, persoonlijke projecten die worden beïnvloed door andere sporten die afgestudeerden van de academie helpen hun potentieel te bereiken.

READ  Nederlandse manager Marinus Been adviseert Feyenoord om Dessers niet vast te leggen

“Je kunt zijn verhaal niet scheiden van de veranderingen die we hebben aangebracht”, legt Jongkind uit. “Op 15-jarige leeftijd speelde hij een centrum, maar hij was al volwassen, dus hij was groter en sterker voor zijn leeftijd, maar hij had niet de snelheid van besluitvorming en 360-behendigheid met de bal.”

Ajax-coaches besloten de jonge De Lick naar een verdedigend middenveldkarakter te verplaatsen en die eigenschappen te implementeren, en dreven hem naar de leeftijd.

“Hij rende niet zo behendig of sierlijk, dus moesten we zijn loopstijl veranderen”, zegt Jongkind. “We waren in staat om de juiste uitdagingen op het juiste moment aan de Madhes voor te leggen.

“Hij was eerder een beetje gespannen, dus hij heeft heel hard gewerkt om hem te vervangen door prestatiecoaches.”

De Lit
Sinds hij de start van het seizoen miste met een schouderblessure, kwam Mathiez de Ligt tot 36 optredens in alle competities voor Juventus.

Dit hielp bij het creëren van een ronde centrale verdediger, was comfortabel en Juventus wist wat ze kregen toen ze van De Ligto een van de duurste verdedigers aller tijden maakten.

Hij scoorde het doelpunt waardoor ze enkele maanden geleden uit de kwartfinales van de Champions League werden geslagen, terwijl de Nederlander de Golden Boy-prijswinnaar is die Europa domineerde en de jongste aanvoerder van Ajax.

Na het winnen van zijn eerste seizoen in de Serie A en herstellende van een schouderblessure aan het begin van dit seizoen, was de 21-jarige een vaste waarde aan de kant van Juventus en eindigde als vierde na bijna een decennium van dominantie.

“Het heeft het potentieel om van wereldklasse te zijn, en middelmatigheid laat het al zien”, zei Jongkind. “Hij is met zijn 21 een sterke houder bij Juventus, wat geweldig is.”

Bij afwezigheid van Virgil van Dijk uit Liverpool wordt de Lict deze zomer nog belangrijker voor Nederland en hoofdcoach Frank de Boer.

“Ik ben blij dat hij het doet, ik zal de waanzin zien die iedereen wil zien, dus hij doet het goed voor mij”, vertelde De Boer aan BBC Sport.

“Hij was op 19-jarige leeftijd al aanvoerder van Ajax. Hij heeft de persoonlijkheid om dat te doen, met Giorgio Cielini als zijn mentor en begrijpt wat de club van hem vraagt, zowel op als buiten het veld.

“Hij speelt nu in elke wedstrijd. Misschien is Juventus niet in de beste momenten, maar ze spelen zeer serieuze games.”

‘De Jong oefent grote invloed uit op Barca’

Frankie de Zhang
Frankie de Jong speelde afgelopen seizoen 37 keer in La Liga, scoorde drie keer en gaf vier assists

In De Jong heeft De Boer nog een belangrijke speler wiens club meestal moeite heeft om onberispelijke kwaliteit te behouden.

READ  Vink en Schröder treffen elkaar in quad singles-finale op Australian Open

De 24-jarige middenvelder heeft dit seizoen zijn onmiskenbare talent en veelzijdigheid getoond door verschillende posities aan de zijde van Ronald Koeman te bekleden, met uitstekende prestaties voor Barcelona. De finale van de Copa del Rey Hij scoorde en gaf twee assists.

Koeman heeft openlijk gesproken over het feit dat hij en Lionel Messi grote fans zijn van Nederland, terwijl De Boer de impact van De Jong bespreekt met de voormalige Nederlandse baas.

“Ik heb met Ronald gepraat en het gaat fantastisch met Frankie”, aldus de Boer. “Iedereen ziet hem op dit moment als een enorme invloed op het team van Barcelona.

“Natuurlijk maakt Messi altijd een impact, maar je ziet nu al hoe belangrijk De Jong is in het team, de spelers erkennen het en het is een compliment voor Ronald die hem dat vertrouwen heeft gegeven.

“Hij speelde in drie verschillende rollen, soms als centrumverdediger, en hij presteerde beter. Hij speelde als een controlerende middenvelder. Onlangs, toen hij tegen Sergio Baskets speelde, speelde hij een perfecte middenvelder.”

Begrijpend wat het betekende om Barcelona te vertegenwoordigen, verhuisde de Boer van Ajax naar Camp Nou: “Frankie is betrokken bij kansen en scores, dus het is goed voor mij om te weten dat hij al die kwaliteiten heeft en bijna veelzijdig is .

“Ik ben heel blij voor hem, maar als er twijfels zijn bij de spelers, is het goed voor ons team dat we hem altijd op een positie kunnen brengen waar hij altijd voor Barcelona heeft gespeeld.

“Hij doet het momenteel fantastisch. We hopen dat hij die vorm voor ons kan behouden.”

‘Hij heeft ongelooflijk genetisch talent’

De bekendheid van De Jong is iets anders dan die van wandelvriend en nationale teamspeler De Ligt, in die zin dat hij als tiener niet werd opgemerkt omdat hij zo mager was.

Hij staat niet eens op de Ajax Scout-lijst, waarop honderden beste kansen van Nederland staan, die in 2011 werd overgedragen aan Groove, Jong en Jongkind.

De Zhang kreeg in plaats daarvan zijn doorbraak op Willem II en maakte zijn ETVTV-debuut twee dagen voor zijn 18e verjaardag.

Hoewel niet veel belangstelling van andere grote Europese clubs, kwam Ajax te laat met voetbaldirecteur Mark Overmars, die vastbesloten was de middenvelder te halen, en Jongkind was meteen onder de indruk.

“Ik heb nog nooit zulke fysieke waarden gezien, het is ongelooflijk”, legt hij uit.

“Hij was nummer één in explosieven en omdat hij zo’n goede balcontrole heeft, samen met zijn gezondheid, maakt hij veel tijd om de beste beslissingen te nemen op het veld.

READ  "Er is een groot potentieel voor samenwerking tussen de Indiase en Nederlandse marine"

“Hij was zo geweldig, in de nieuwe cultuur die we hebben gecreëerd, hebben we hem gebracht om een ​​geweldige elite-sportomgeving te creëren door individuele elementen uit andere sporten te trainen, zoals atletiek, triatlon, Amerikaans voetbal, judo – coaches en atleten van wereldklasse. Het bracht veel spelers van jongs af aan het vak. Weg.”

Nu FC Jongkind, die in Wolverhampton samenwerkt met Zhang, blijft de opkomst van de middenvelder volgen.

“De Jong heeft ongelooflijk veel genetisch talent”, voegt hij eraan toe. “Hij is nog jong, dus met dit soort spelers kun je ongetwijfeld verwachten dat hij in elke wedstrijd 100% foutloos speelt.”

‘Brondiamant’ ontdekt door Perkamp

Tony van de Peek
Tony van de Peek kwam afgelopen zomer naar Manchester United voor $ 40 miljoen, maar maakte slechts vier starts in de Premier League

Dan is er Tony van de Peek. Een speler werd toegewezen aan het toekomstige eerste elftal toen hij 11 jaar oud was, voormalig Ajax en de beste tennisser van Nederland, en kreeg een relatief hoge vergoeding van de Nederlandse club.

Van de Peek stond op het punt een einde te maken aan het succes van de voormalige Ajax-producten die Nederland naar het EK leidden, maar zijn carrière struikelde bij Manchester United, hoewel hij een plaats heeft in het team van De Boer.

“Hij was op 11-jarige leeftijd al een ‘percomp'”, zegt Jongkind. “Ik werkte individueel aan zijn beweging met Tony, vertelde Perkom me toen – ik herinner me nog waar het was, in welk veld het was – hij zei:” Tony, hij heeft veel energie, hij heeft energie voor het eerste team, ik zie hoe hij herkent de hiaten’.

“Tennis zag het zo snel – het was een kleine diamant en er moest veel geslepen worden.

“De plaats waar hij dramatisch opgroeide, was technisch gezien omdat Jong hem altijd als een ‘zes’ gebruikte, maar we vertelden hem dat hij op achtjarige leeftijd moest opgroeien om zijn aanvalsvaardigheden te verbeteren en de plaatsen te identificeren wanneer je het strafschopgebied betreedt. Een ander.

“Hij had wat meer behendigheid nodig omdat hij heel goed kon beheersen, maar het was goed om op andere posities te spelen voor zijn ontwikkeling.

“Tijdens de laatste jaren van de academie, van 15 tot 18 jaar toen hij samen met anderen in dit team begon te spelen, begon hij echt groot te worden.”

Jangkind steunt de creatieve middenvelder om door te komen met zijn laatste tegenslag.

“Ik denk dat hij zich op een gegeven moment zal aanpassen en aanpassen”, voegt hij eraan toe. “Groei gaat in hobbels. Hij is nog onder de leeftijd van optimale prestaties, dat is 27/28, dus geef hem wat tijd.”