juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland, Frankrijk en Nederlandse technologiebedrijven willen meer vertellen over de eerste deals

Duitsland, Frankrijk en Nederlandse technologiebedrijven willen meer vertellen over de eerste deals

Duitsland, Frankrijk en Nederland zeiden donderdag dat de ontwerpregels, die gericht zijn op de alfabeteenheid Google, Facebook, Amazon en Apple, regelgevers in staat moeten stellen om startende concurrenten te kopen.

De gezamenlijke verklaring kwam van de Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmeier, zijn Franse ambtgenoot Bruno Le Myre, de Franse staatssecretaris Cedric O’Brien en de Nederlandse minister van Economische Zaken Mona Geiger, terwijl EU-landen en wetgevers zich voorbereiden om de voorgestelde regels van de Europese Commissie te bespreken.

De zogenaamde killer-acquisities hebben kritiek gekregen van enkele van de techreuzen, waar ze kopen met als doel nieuwe concurrenten te sluiten.

Ministers zeiden dat regelgevers de voorgestelde Digital Markets Act (DMA) moeten gebruiken om het probleem aan te pakken.

“Stel eerst een aantal duidelijke en legitieme toegangspoorten op voor acquisities door doelen met een relatief laag inkomen, maar met een hoge waarde”, zeiden ze.

“Ten tweede, om substantiële tests te omarmen om gevallen van plunderende acquisities effectief aan te pakken.”

Ze zeiden dat de voorgestelde regels EU-landen in staat moeten stellen om te gaan met online gateway-bewakers en concurrentieverstorend gedrag.

De ontwerpregels kunnen volgend jaar in werking treden zodra de commissie, de EU-landen en de EU-wetgevers een gemeenschappelijk standpunt hebben gebroken.

READ  Nederlandse bedrijven komen terug