mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Competitief Dubbel Nederlands team demonstreert spel op evenement Windsor Historical Society |

WINDSOR – Tientallen kinderen van alle leeftijden demonstreerden zondag tijdens het Jumping for Our Dreams-evenement, dat gehouden werd om de Afro-Amerikaanse cultuur te vieren, hun behendigheid tijdens het dubbelspel Nederlands.

Het evenement, gehouden door de Windsor Historical Society in samenwerking met de Windsor Public Library, organiseerde competitieve dubbele Nederlandse kampioenen van Connecticut’s Juvenile and Adult Diabetes Health Awareness Foundation, in het Windsor Community Center.

Daar gaf het team demonstraties van het spel waarbij één persoon over twee verspringende touwen springt die ritmisch in tegengestelde richtingen worden gedraaid.

“Het is een lange traditie”, zegt Michelle-Rain Ifill van de Historical Society, die het evenement organiseerde. Ifell zei dat ze opgroeide met het spelen van het spel in Brooklyn, New York, en voegde eraan toe dat het plaatselijke diabetesstichtingsteam probeert het spel opnieuw populair te maken.

“Ze brengen dubbel Nederlands terug,” zei Ifill, eraan toevoegend, “ze winnen competities in het hele land.” Het team bestaat uit kinderen van de basisschool tot de middelbare school, sommigen beginnen al vanaf drie jaar.

Carrie Trimmier-Mccrorey, uitvoerend directeur van de stichting, zei zondag dat het de missie van haar organisatie is om ‘het bewustzijn over gezondheid, diabetes en de cultuur van dubbel Nederlands te onderwijzen en te verspreiden’.

Tijdens de teamdemonstraties van het spel legde Trimmier-Mccrorey de talrijke componenten van competitief dubbel Nederlands uit. Een manier waarop het bijvoorbeeld wordt gespeeld, is dat spelers van voet wisselen wanneer ze springen, en ook hun benen kruisen terwijl ze proberen niet verstrikt te raken in de bewegende touwen.

Op een andere manier proberen spelers binnen een bepaald tijdsbestek zoveel mogelijk stappen over de touwen te zetten.

READ  Innovatie en demonstratie voor een concurrerende Nederlandse verticale landbouwsector

“Het wordt erg funky,” zei Ifill, eraan toevoegend dat er talloze manieren zijn om binnen de draaiende touwen te bewegen die spelers kunnen doen om de juryleden te plezieren.

Naast de dubbele Nederlandse demonstraties werden er tijdens het evenement ook andere activiteiten aangeboden, waaronder een boekweggeefactie, drankjes en een virtuele vertelling van auteur Brittany J. Thurman van haar prentenboek ‘Fly’, waarin het spel van dubbel Nederlands centraal staat.

“Het is een jong Afro-Amerikaans meisje dat zichzelf vindt”, legt Doug Shipman, directeur van de Historical Society, uit.

Tijdens het virtueel voorlezen van haar boek legde Thurman uit wat haar beweegredenen waren om het te schrijven.

“Ik wilde een verhaal schrijven over dingen die ik wilde doen toen ik jonger was, dingen waar ik bang voor was”, zei ze, eraan toevoegend dat ze bang was geweest voor wat haar vrienden zouden denken als ze viel tijdens het spelen van dubbel Nederlands.

Desondanks wilde ze schrijven over wat het betekent om te slagen in iets waar je bang voor bent.

“Het is gewoon een kwestie van die eerste stap zetten”, zei Thurman.

Of in dit geval, spring.