mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

DVIDS – Nieuws – Onderhoudsdirecteur AFSBn-Benelux geeft leiding aan team Ministerie van Defensie in Eygelshoven

Naam: Mike Stoval

Functie: Directeur Onderhoud

Toegewezen: Legerveldondersteuningsbataljon-Benelux, 405e Legerveldondersteuningsbrigade

Locatie: Army Prepositioned Stock-2 worksite Eygelshoven, Nederland

Ervaring: Ik zit hier nu zo’n drie jaar op de APS-2 werf in Eygelshoven. Ik was inspecteur voor kwaliteitsborging tot december vorig jaar, toen ik een baan aangeboden kreeg als directeur onderhoud. Voordat ik werd toegewezen aan AFSBn-Benelux, werkte ik 2,5 jaar op het 405e AFSB-hoofdkwartier in Kaiserslautern, Duitsland als onderhoudsfunctionaris in het directoraat ondersteunende operaties. Daarvoor was ik zeven jaar in Fort Hood, Texas, waar ik een vertegenwoordiger van de logistieke assistentie was die klaar was voor de voorbereiding van de traininguitrusting voor de 407th Army Field Support Brigade. Ik was ook een LAR met de 405e AFSB.

Andere dienst: Ik heb 22 jaar in het leger gediend als monteur en supervisor van zwaar materieel en ging met pensioen als hoofdsergeant. Mijn laatste baan was de verantwoordelijke onderofficier van de site en de sectie kwaliteitsborging senior onderofficier bij Combat Equipment Battalion Luxembourg, dat een voormalige APS-2-site was. Ik was de laatste die uit de poort kwam in september 2006 toen het sloot.

Woonplaats: Kempner, Texas

Q: Kunt u uitleggen wat u doet en waarvoor u verantwoordelijk bent bij AFSBn-Benelux?

A: Ik ben verantwoordelijk voor het toezicht houden op het onderhoudspersoneel van het gastland, allemaal medewerkers van het Nederlandse Ministerie van Defensie. We hebben meer dan 5.000 voertuigen en uitrustingsstukken op de Eygelshoven APS-2 waarvoor we verantwoordelijk zijn. We voeren reparaties uit, voeren services uit, lossen systeemproblemen op en zorgen ervoor dat alle uitrustingsstukken en voertuigen voldoen aan de juiste 10/20-normen, volgens de technische handleidingen en de onderhoudsnormen van het leger. We werken aan alles – generatoren, rupsvoertuigen en zwaar technisch materieel, en we doen alles – remmen, wiellagers, motoren, transmissies, elektrische, verwarmings- en airconditioningsystemen en nog veel meer. Elke twee jaar doen we een tweejaarlijkse service – van boven naar beneden – waarbij we alle naven, lagers en remmen trekken en dubbel controleren, opnieuw inpakken en weer in elkaar zetten. Over het algemeen zorgen we ervoor dat alles op dat apparaat werkt zoals het hoort.

READ  Nederlandse kroonprinses verhuist uit studentenhuis vanwege angst voor "drugsmaffia-ontvoeringsplot"

V: Waarom is het werk van uw team op de Eygelshoven APS-2-werkplaats zo belangrijk?

A: Het Department of the Army en het Amerikaanse Europese Commando verwachten van ons dat we al deze voertuigen en al deze apparatuur gereed hebben om in een oogwenk de poort uit te rollen om oefeningen, noodoperaties en andere missies te ondersteunen. Mijn team van onderhouders heeft de plicht om ervoor te zorgen dat al deze voertuigen en uitrustingsstukken in goede staat zijn.

Vraag: Wat vind je leuk aan je werk en wat motiveert je?

A: Ik begon het leger meteen te missen toen ik stopte met actieve dienst, en dit heeft me op de hoogte gehouden terwijl ik soldaten ondersteunde. Toen ik gereed was voor LAR, zette ik downrange in naar Koeweit, Irak en Afghanistan. Ik sliep in dezelfde tenten als de soldaten die ik ondersteunde, en ik droeg een uniform, net als zij. Ik maak nog steeds deel uit van het grotere legerteam, ik steun nog steeds soldaten en ik steun nog steeds de legermissie. Ik geniet echt van wat ik doe. Het is wat ik mijn hele leven heb gedaan.

AFSBn-Benelux en de 405e AFSB: AFSBn-Benelux, met hoofdkantoor in Eygelshoven, Nederland, is belast met het verstrekken en coördineren van ontvangst, overdracht, opslag en onderhoud van APS-2 in Eygelshoven en Zutendaal, België, om commandanten in staat te stellen eendrachtig op te treden en een volledige reeks militaire operaties ter ondersteuning van het Amerikaanse leger in Afrika en Europa en gezamenlijke strijdkrachten. Het 405th AFSB is toegewezen aan het US Army Sustainment Command en staat onder operationele controle van het 21st Theatre Sustainment Command, US Army Europe en Africa. De brigade heeft haar hoofdkantoor in Kaiserslautern, Duitsland, en biedt materieelondersteunende ondersteuning aan Amerikaanse strijdkrachten in heel Europa en Afrika – en zorgt voor logistiek voor theateronderhoud; het synchroniseren van acquisitie, logistiek en technologie; en gebruik te maken van de materieelonderneming van AMC om gezamenlijke krachten te ondersteunen. Bezoek voor meer informatie over de 405e AFSB de officiële website op www.afsbeurope.army.mil en de officiële Facebook-site op www.facebook.com/405thAFSB.

READ  Sluiting 101 jaar oude kleine Nederlandse bakkerij in Mount Healthy | Voedsel Nieuws | Cincinnati


Datum genomen: 02.14.2022
Datum geplaatst: 02.14.2022 03:39
Verhaal-ID: 414578
Plaats: EYGELSHOVEN, NL
Woonplaats: KEMPNER, TX, VSWebweergaven: 2
Downloaden: 0

PUBLIEK DOMEIN