april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Derde storm in vijf dagen haalt meer bomen om, 87 kraaien gedood in Groningen

Het opruimen van de dode kraaien. Foto: Dierenambulance Groningen via Facebook

Storm Franklin, de derde storm die Nederland in vijf dagen trof, bracht van de ene op de andere dag meer bomen naar beneden, veroorzaakte schade aan auto’s in het hele land en een supermarkt in Maastricht.

In Hilversum lag het spoorverkeer tijdelijk stil omdat delen van het stationsdak in de storm waren losgekomen, terwijl er problemen waren op de A4 tussen Bergen op Zoom-Zuid en Hoogerheide, waardoor de route naar de Belgische grens werd afgesloten.

Ook zijn een aantal sluizen gesloten vanwege de hoge waterstanden. In Rotterdam verwachten ambtenaren bijvoorbeeld dat het water maandagochtend 2,5 meter boven NAP zal stijgen vanwege het hoge water en de harde wind, en sommige gebieden waren afgesloten voor auto’s vanwege mogelijke overstromingen

In Groningen tenminste 87 kraaien werden gedood toen de boom waarin ze zaten te slapen bij een bizar ongeluk op de grond stortte.

Dierenambulances werden geconfronteerd met de dode en stervende vogels toen ze naar het dorp Helperzoom werden geroepen door een inwoner die de boom had zien omvallen. Sommige vogels kwamen om door de vallende boom, andere verdronken nadat ze in het water waren beland.

Lichtgewonde vogels werden naar het nabijgelegen dierenasiel gebracht om te herstellen, maar een aantal vogels met ernstiger verwondingen moesten worden afgemaakt.

READ  Nederlandse renner Van Vleuten pakt gele trui tijdens Tour de France dames

Het KNMI-weerbureau zegt dat het de rest van de dag blijft waaien met enkele buien. Dinsdag blijft het echter een groot deel van de dag droog met opklaringen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is 14 jaar gratis geweest, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.