mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse kunstexperts breiden populaire schilderkunst uit met kunstmatige intelligentie

Huwelijk van kunst en Kunstmatige intelligentie, Of AI was in staat om ontbrekende delen van een populair schilderij in het land na te maken Museum Van Nederland in Amsterdam.

genaamd schilderen Nachtwacht Gepresenteerd door Rembrandt von Rijn. Delen van het schilderij werden 70 jaar nadat Rembrandt het in 1642 voltooide, ontmanteld. Rembrandt wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars van de Nederlandse kunst en geschiedenis tijdens de “Gouden Eeuw”.

De nagebouwde stukken worden direct tegen het schilderij geplaatst. Brengt naast het museum ook uit het midden brandpunt Punt Rembrandt werd voor het eerst gemaakt.

“Het kan nu ademen”, vertelde de museumdirecteur aan Daco Tibits Associated Press.

De twee hoofdonderwerpen van dit schilderij zijn kapitein Franz Bunnink Coke en luitenant Willem van Ruitenberg die lid waren van een burgermilitie. Nadat het is gesneden, bevinden ze zich in het midden van het schilderij. Nieuwe toevoegingen die door het systeem zijn gemaakt, worden beide naar rechts verplaatst.

“Het viel ons toen gewoon op Zal veranderen’, aldus Dibits. “Dat heeft het ons geleerd. Rembrandt zal nooit doen wat je verwacht.”

Het museum heeft altijd geweten dat ongesneden schilderen geweldig is omdat het een kleine kopie heeft van Gerid Lundens.

Op woensdag 23 juni 2021 legt museumdirecteur Daco Dibits uit hoe het grootste schilderij van de Nachtwacht Rembrandt met behulp van kunstmatige intelligentie werd vergroot in Amsterdam, Nederland. (AP Foto / Peter Djong)

Analisten en experts op het gebied van kunstreparatie gebruikten Londense kopie, computertechnologie en gedetailleerde afbeeldingen van het schilderij om de ontbrekende delen na te maken. Het project duurde twee jaar.

Dibits zei dat ze een gedetailleerde foto hebben gemaakt Nachtwacht Door 528 . aan te sluiten Digitaal Afbeeldingen. Vervolgens leerden ze een computer, met behulp van AI-technologie, welke kleuren Rembrandt zou hebben gebruikt en hoe hij zou hebben geschilderd.

Mag het machine learning-museum repareren Afwijking Van een kleine kopie van het schilderij. Hij zat aan de ene kant van een schilderij in Londen terwijl hij een kopie maakte.

Er is een simpele reden waarom het Rembrandt-schilderij uit 1642 van de Amsterdamse burgerstrijders werd gesneden. Het werd verplaatst naar het gemeentehuis en paste niet in een muur tussen de twee deuren. Wat er met het ontbrekende stuk is gebeurd, is een mysterie.

Het digitale entertainment dat de komende maanden te zien zal zijn, maakt deel uit van een onderzoeks- en reparatieprogramma genaamd “Operatie Nachtwacht”. Het begon twee jaar geleden voordat de gezondheidscrisis van het Corona-virus musea voor enkele maanden sloot.

Het linker detail van de Nachtwacht laat zien hoe Rembrandts grootste schilderij werd vergroot met behulp van kunstmatige intelligentie in Amsterdam, Nederland, op woensdag 23 juni 2021.  (AP Foto / Peter Djong)

Het linker detail van de Nachtwacht laat zien hoe Rembrandts grootste schilderij werd vergroot met behulp van kunstmatige intelligentie in Amsterdam, Nederland, op woensdag 23 juni 2021. (AP Foto / Peter Djong)

Het museum zal naar verwachting bezoekers verwelkomen, maar Nederland accepteert slechts de helft van het normale aantal omdat het de COVID-19-beperkingen versoepelt.

Het schilderij is 40 jaar geleden voor het laatst grootschalig gerepareerd nadat het door een man met een mes was gesneden. Het schilderij begint op sommige plaatsen zijn kleur te verliezen.

Dibits zei dat de schilderijen geen gereproduceerde toevoegingen waren om het publiek te laten denken dat ze groot waren. Het is om hen een duidelijk beeld te geven van hoe het zou moeten zijn.

Hij zei: “Rembrandt zou dit zeker nog mooier hebben gemaakt, maar het komt zo dichtbij.”

Ik ben Gregory Stachel.

Het verhaal werd aangekondigd door Julie Tabo voor Voice of America. Gregory Stachel heeft het aangepast voor VOA Learning English. Mario Ritter was een junior leraar.

________________________________________________

Woorden in dit verhaal

Kunstmatige intelligentie zn. Een deel van de informatica geeft machines de mogelijkheid om eruit te zien alsof ze menselijke intelligentie hebben

Museum zn. Een gebouw waar interessante en waardevolle objecten (zoals schilderijen en sculpturen of wetenschappelijke of historische objecten) worden verzameld en aan het publiek worden getoond

Brandpunt zn. Het centrum van activiteit, interesse of focus

Zal veranderen zn. De manier waarop twee of meer mensen zich ten opzichte van elkaar gedragen door een bepaalde situatie

Digitaal bn. Gebruik of classificatie door computertechnologie

Afwijking zn. Wijzigingen in het normale uiterlijk veroorzaakt door het proces van het kopiëren van een afbeelding

READ  Een bezoek aan het Nederlands Caribische eiland Statia is nu nog eenvoudiger