maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vakbond daagt Uber voor de rechter om freelance chauffeurs

De vakbond daagt FNV-onlinetaxibedrijf Uber voor de rechter en dwingt chauffeurs te betalen volgens de eigen loonovereenkomst van de afdeling.

Uber, FNV-woordvoerder Amirt Sehwagobind zei: NOS uitzenden, Beheert chauffeurs als werknemers. “Ze moeten de regels van het taxibedrijf volgen, wat betekent dat ze moeten worden betaald in overeenstemming met het departementale contract”, zei Sevgobind.

Moritz Schonfeld, directeur van Uberin Noord-Europa, zegt tegen de NOS dat de vakbond zijn eigen belangen dient. Chauffeurs, zei hij, ‘beoordelen de volledige flexibiliteit van het niet werken op een dinsdagmiddag’.

In het VK is er Uber Wordt gedwongen door juridische stappen Chauffeurs erkennen als werknemers, hen recht geven op minimumloon en vakantiegeld.

FNV heeft om soortgelijke redenen voedselbezorgdienst en schoonmaakbedrijf Helping al voor de rechter gedaagd. Het won meestal de leveringszaak, maar het bedrijf is in beroep gegaan bij de Hoge Raad.

Hoewel het niet duidelijk is of dit onderdeel wordt van de nieuwe alliantieovereenkomst, overweegt Nederland een wet in te voeren voor mensen die als particulier 30 dollar of minder dan 35 dollar per uur verdienen.

Waarnemersminister van Sociale Zaken, Water Coolmees, heeft al gezegd dat de manier om de positie van kick-economische arbeiders te versterken is om ze automatisch recht te geven op een vast contract.

NederlandsNieuwsNL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiĆ«le hulp heeft ons geholpen om ’s avonds en in het weekend onze informatie over de Corona-viruscrisis uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

READ  Een andere Nederlandse Bros gaat omhoog in de omgeving van San Antonio

NederlandsNieuwsNL Is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiƫle steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

U heeft nog niet gedoneerd, maar als u wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.