april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Govt ICU-totaal onder de 450 voor het eerst sinds oktober

Ziekenhuizen in Nederland behandelden dinsdag 447 mensen met Covit-19 op intensive care-afdelingen. Dit is een daling van 32 weken, de eerste keer sinds 20 oktober dat het totaal onder de 450 is gezakt.

Het ICU-totaal is met ongeveer zes procent gedaald, een netto daling van 30 patiënten sinds maandagmiddag. Op de afdelingen routinezorg werden 793 mensen behandeld, netto 57 minder.

Gecombineerd waren er 1.240 patiënten in behandeling, een daling van zeven procent op één dag. Het totaal was 26 procent lager dan een week geleden. Als die trend nog een week aanhoudt, zullen er aanstaande dinsdag ongeveer 915 patiënten in zorg komen.

LCBS meldt dat in de afgelopen 24 uur 83 patiënten zijn opgenomen in de zorg, waaronder zes die naar de IC zijn gestuurd. Over de afgelopen zeven dagen was het daggemiddelde gemiddeld 94, aanzienlijk lager dan de derde golfpiek van 313 die half april werd geregistreerd.

“Zelfs in deze positieve en dalende trend zullen we doorgaan met het gelijkmatig verdelen van Kovit-patiënten in de Nederlandse ziekenhuisregio’s”, aldus LCBS in een verklaring. “We zullen dit doen om gelijke toegang tot ziekenhuiszorg te creëren voor alle patiënten in ons land en tot gelijke regio’s of regio’s voor inbeslagnemingzorg.”

Nog eens 2.530 mensen testten positief op het SARS-CoV-2 coronavirus, waarbij het zevendaagse gemiddelde ongewijzigd bleef op 3.003, aldus het RIVM. De drie steden met de meeste nieuwe epidemieën op dinsdag waren Rotterdam (154), Den Haag (75) en Amsterdam (66).

Het daggemiddelde in Rotterdam daalt met 30 procent tot 161 per week. Amsterdam (125) en Den Haag (96) lieten een gemiddelde daling zien van 20 procent.

READ  Wat maakt Dutch Hot Chocolate uniek?

Tot op heden zijn 1.651.780 mensen in Nederland positief getest op het coronavirus.