april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders strijden op Wartburg track meet

PELLA – De atletiekteams voor heren en dames van het Central College brachten gedeeltelijke squadrons door naar de Wartburg College Friday Night Lights Meet in Waverly.

Er werden geen teamscores bijgehouden, aangezien de enige andere scholen die deelnamen, de gastheren en de University of Northern Iowa waren. Central had geen volledige ploeg voor beide geslachten, aangezien de meeste hordenlopers en verticale springers van het programma niet streden op een geplande vrije week voor die positiegroepen.

Heren miler Will DeHaan (senior, DeWitt, Centraal DeWitt HS) was de enige individuele kampioen van Nederland en won de race in een tijd van 4 minuten en 13,08 seconden. Hij is nu nr. 9 in NCAA Divisie III. Adam Sylvia (junior, Rochester, Massachusetts, Old Rochester HS) werd derde in 4: 19.94.

Andere top-drie inspanningen aan de kant van de mannen waren onder meer de tweede plaats op de 400 meter sprint voor Nolan Reynolds (junior, Montezuma) in 51,21 seconden en voor Theo Baldus (senior, St. Ansgar) in de gewichtsworp (53 voet, 0,25 inch) en een derde plaats door Carter Tryon (senior, Winterset) op de 200 meter sprint (23,41 seconden).

Abby Marr (junior, Riceville) was vierde in de gewichtworp met een merkteken van 56 voet, 3,25 inch. Marr eindigde achter een drietal concurrenten van UNI en is nr. 5 nationaal in het gewicht gooien.

Weer een sterk uitje in de 400 meter dash saw Elsie Thoreson (tweedejaars, Pella) leiden de Nederlanders met een derde plaats in 1: 01.53. Lauren Brown (tweedejaars, Underwood) werd vierde in 1: 01.96 en Abbi Roerdink (tweedejaars, Tiffin, Ohio, Hopewell-Loudon HS) in 1:02.96.

READ  Nederlandse aanklagers vervolgen vervuilingszaak tegen Shell-Exxon gasonderneming

De Nederlanders zijn komend weekend terug in Waverly voor de Wartburg Select. De tweedaagse meet begint met de zevenkamp en de vijfkamp Vrijdag om 15.00 uur De actie van zaterdag begint om 11.00 uur