Zoals alle concurrenten mocht Cloherty geen dia’s gebruiken in zijn toespraak. Woorden en een op maat gemaakte slip, een zwart gevuld hiv-virus en een plastic vuilniszak mochten in haar koffer. De scheidsrechter, die na 20 minuten wikken en wegen tot de conclusie kwam, prees Alexandra voor de duidelijkheid waarmee ze een lastige kwestie presenteerde. Volgens juryvoorzitter Lisa Garnett “kon ze echt contact maken met het publiek en toonde ze veel energie en enthousiasme”. Winnaar Famlab 2020.
Naast Lisa bestaat de jury uit Ruchi Bansal van de University of Twentieth, Jim Johnson, hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist, en Siel van Herverton van Wageningen University. Het evenement werd georganiseerd door TU/e Scientific Information Officer Barry Fitzgerald.
Cloherty’s onderzoek richt zich op een beter begrip van automatisering, het natuurlijke mechanisme waarmee ons lichaam zich heeft ontwikkeld om virussen te ‘vertragen’. Alexandra: “Net als onze huizen verzamelen cellen allerlei soorten materiaal. Maar wanorde met cellen bevat virussen. Cellen gebruiken automatisering om deze virussen te verzamelen, af te breken en te verwijderen. Net zoals mensen dat doen als we ons huis schoonmaken. Door autonomie te begrijpen, kunnen we het definiëren door ons lichaam te helpen ziekten zoals HIV te bestrijden. ”
More Stories
Nederlandse Royals geconfronteerd met protest tijdens Caribbean Tour, zoals Kate en William
Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld
Nederlandse chipfirma ASM investeert US $ 100 mln in S. Korea voor uitbreiding van faciliteiten