juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EU-nieuws: ‘Nederlands heel euroseptisch!’ Nexit-oproepen exploderen omdat slechts 10 procent meer EU wil | Politiek | Nieuws

Volgens EU-expert Gabriel van de Bloemfontein groeit het euroscepticisme ondanks het gebrek aan mediadiscussie over de rol van de EU in Nederland. Volgens Nexit Denktank-onderzoeker Express.co.uk gelooft nu nog maar 10 procent van de Nederlandse bevolking dat integratie in de EU nodig is.

De heer Van de Bloomfontein betoogde dat anti-Brexit-terreuruitspraken mogelijk hebben geleid tot een afname van het aantal mensen dat denkt dat Nederland beter is buiten de EU.

Maar volgens een recente peiling wil nog steeds 40 procent van de Nederlanders weg, wat volgens hem “te veel” was gezien het gebrek aan debat.

Hij zei: In 2016 en 2017 bleek uit opiniepeilingen dat er een meerderheid was om Nederland te verlaten.

“Daarna ging het wat minder. Ik kon niet verklaren waarom projectangst mensen in de media deed schrikken.

“Maar nu zag ik een peiling van een Nederlandse omroep en 40 procent zei dat ze de EU wilden verlaten, wat niet minder is dan zonder enige campagne.

“De laatste tijd ging al het nieuws over het coronavirus. Bij de laatste verkiezingen is er nog geen druppel van de EU aan de orde geweest.

“Dus ik vind het echt hoog. Ondanks de horrorverhalen blijven we horen.

“Wat interessanter is, is dat het laat zien dat slechts 10 procent van de Nederlandse bevolking meer EU-integratie wil, wat erg laag is.

“Maar het gebeurt nog steeds, maar het is een veelbelovende statistiek.

“Het laat zien dat Nederland echt heel euroseptisch is.”

Lees verder: De Tories verloren drie tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen toen de druk op de premier toenam

READ  Nederlandse exportregels voor China in het vizier in afwachting van ASML-resultaten, CIO News, ET CIO

Het Brits-Nederlandse bedrijf, dat al lang op gespannen voet staat met Nederlandse functionarissen over de 15 procent dividendbelasting van het land, probeerde Shell met zijn twee aandelenklassen te ontwijken. De nieuwe structuur zal dat probleem oplossen.

Om de banden met Nederland verder te versterken, kondigde ABP, het grootste Nederlandse staatspensioenfonds, vorige maand aan shell en alle fossiele brandstoffen uit zijn portefeuille te schrappen.

De actie maakte Nexit-campagnevoerders woedend.

Vertegenwoordigers van Nexit Denktank schreven: “Shell verhuist naar het Verenigd Koninkrijk en is op papier volledig Brits. Het was heel jammer voor Nederland, maar hebben we in 2016 niet gezegd dat alle bedrijven het VK zouden verlaten vanwege de Brexit? Nog zo’n leugen.”

“Toen de euro in 2002 werd ingevoerd, werden de Britten gewaarschuwd dat alle bedrijven zouden vertrekken als ze de euro niet als hun nationale munteenheid zouden invoeren. Ook dat is een leugen. De EU en de euro zijn niet nodig om bedrijven aan te trekken.

“Er is echt bewijs in de overdrachten van Shell en Unilever, een van de grootste bedrijven ter wereld. Als ze er geen misbruik van maken, zullen ze Nederland niet verlaten en naar het VK verhuizen. We hebben de EU niet nodig. een goede handelsovereenkomst nodig.

“We verliezen dus weer Nederlandse trots en geschiedenis, want ons Eurodossier-kabinet was meer bezig met het ondermijnen van Brexit dan met de belangen van Nederland. Onze regering is bezorgd over de belangen van de Europese Unie, niet de belangen van Nederland.

“Volgens Rudd zou de haven van Rotterdam kunnen worden gesloten, en als we de EU zouden verlaten, zouden we al onze banen verliezen, zou onze economie instorten. Het is allemaal eng en EU-propaganda. Dit soort dingen gebeuren niet in het VK.

READ  NS ViRM-vloot wordt omgebouwd met European Train Control System (ECTS)

“We verliezen onze waardigheid door de EU. Op de lange termijn blijkt dat we niets kunnen doen. De gekozen bureaucratie in Brussel beslist alles voor ons. De Britten kunnen hun eigen beleid hebben. Stop met geloven in de EU-campagne. Niets slecht gaat gebeuren na de Nexit.”