juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een fotosessie op een bijzondere locatie voor het koningshuis – Royal Central

Een fotosessie op een bijzondere locatie voor het koningshuis – Royal Central

Het Nederlandse koningshuis heeft deelgenomen aan een fotosessie op een bijzondere locatie.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane op bezoek de tentoonstelling ‘De eeuw van Juliana’ in De Nieuwe Kerk in Amsterdam en poseerde voor een fotosessie.

Copyright RVD

De tentoonstelling eert koningin Juliana – de grootmoeder van de koning – die op 4 september 75 jaar geleden de troon besteeg en op 6 september werd ingehuldigd. Ze regeerde van 4 september 1948 tot ze op 30 april 1980 afstand deed van haar oudste dochter, Beatrix.

Juliana leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog in ballingschap in Canada met haar kinderen terwijl haar moeder, koningin Wilhelmina, de Nederlandse regering leidde vanuit het Verenigd Koninkrijk. In mei 1945 keerden ze terug naar Nederland en hielp Juliana bij de naoorlogse hulpverlening.

Ze werd enorm populair bij het Nederlandse volk als voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en ander naoorlogs werk. In oktober 1947 diende ze als regentes voor haar zieke moeder. Koningin Wilhelmenia kon in januari 1948 weer regeren, maar toen mei eenmaal kwam, moest ze Juliana weer regentes maken. Daarna deed ze in september afstand van de troon ten gunste van Juliana.

Koningin Juliana werd gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer en stierf in haar slaap in maart 2004. Ze werd begraven naast haar moeder in de koninklijke gewelven onder de Nieuwe Kerk in Delft, Nederland.

READ  Karen Gordon: De Nederlandse jongen was de perfecte keuze voor dat speciale ontbijt