mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maak kennis met de reuzendoders uit Nederland: amateurs, consultants, coaches en een eenmalige UberEats-medewerker

Een ensemble-team van immigranten en semi-professionele cricketspelers, die moeten jongleren met klussen om de eindjes te halen, schreef een van de slimste underdogverhalen van de toernooien, toen ze Zuid-Afrika versloegen en ze op de rand van het toernooi duwden. Ze sloegen eerst 158 ​​voor vier voordat ze Zuid-Afrika op 145/8 hielden. Door de onrust heeft India zich geplaatst voor de halve finales, terwijl de winnaar van de wedstrijd tussen Pakistan en Bangladesh zich bij hen zou voegen. De hoop van Zuid-Afrika hangt af van de mogelijkheid dat de wedstrijd wordt weggespoeld.

Hoe indrukwekkend hun overwinning ook was, voornamelijk gevormd door Colin Ackerman en Brandon Glover, die beiden zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika voordat ze naar Nederland verhuisden, het is hun achtergrondverhaal dat de prestatie des te opmerkelijker maakt.

De manager van hun team moest halverwege het toernooi terug naar huis vliegen omdat zijn kantoor erop stond dat hij weer aan het werk zou gaan. “Onze managers worden niet betaald. Een van hen moest gaan werken omdat zijn kantoor hem had gebeld. Dus moesten we een nieuwe manager bellen. We hebben twee spelers, Stephan Myburgh en N Teja, die bij een adviesbureau werken en het WK spelen met verlof zonder wedde. Ze zullen terug op kantoor zijn als het toernooi voorbij is’, zei de Nederlandse zeeman Paul Van Meekeren.

Velen moeten zichzelf financieren. “We hebben jongens in de kleedkamer die betalen om naar hun eigen training te gaan en alleen betaald krijgen als we op tournee gaan en wedstrijden spelen in Nederland. Maar dat is het verschil tussen jongens die elke week 1.000 ballen kunnen slaan, en jongens die studeren, werken, al dat soort dingen’, zei Meekeren.

READ  Nederlands-Belgische joint venture zal offshore-substation Ostwind 3 ontwikkelen

Sommigen van hen verdubbelen als coaches of trainers op academies en zoeken naar mogelijkheden om competitiecricket te spelen in het buitenland, zoals in Engeland en Nieuw-Zeeland. Veel spelers die streden om WK-plaatsen maar de WK-ploeg misten, moesten zich onmiddellijk weer aan het werk melden.

Veel senior spelers stopten toen ze een voltijdbaan vonden met betere beloningspakketten. Het is de reden waarom Nederlanders een jong team zijn. “We hebben spelers gezien die op zeer jonge leeftijd met het Nederlandse cricket stoppen omdat ze een baan krijgen of als ze hun studie afmaken en een baan moeten zoeken. We hebben geen oude jongens in het team – we hebben geen jongens van 28 jaar en ouder die voor het nationale team spelen en werken. Ze zijn waarschijnlijk in het Nederlands opgezet tot 23-24, daarna een fulltime baan [and leave]’, aldus Van Meekeren.

Eten bezorgen om de passie gaande te houden

Hij was zelf begonnen met het bezorgen van eten nadat zijn contract met de provincie Somerset was afgelopen. Hij werkte voor Uber Eats en daarna als parttime verkoper voordat Gloucestershire hem voor twee jaar tekende.

Het optreden in Australië en de media-publiciteit die ze ontvingen, kunnen de manier waarop ze thuis worden waargenomen veranderen. “Het is enorm. De hoeveelheid media die we thuis kregen omdat we in India speelden, was immens. Foto’s en berichten krijgen van mensen in Nederland, van familie, alleen over de artikelen. Dit is een dag die ik mijn kleinkinderen zal vertellen, hopelijk. Dat is het, spelen tegen India’, had Meekeren eerder gezegd, die ook teams uitnodigde om in Nederland te kamperen voordat ze naar Engeland gingen.

READ  Stap op uw fiets om geld te besparen op gas - en hoe Nederlandse fietspaden werden betaald met ... Gas

Het team is een smeltkroes van culturen, met cricketspelers uit Zuid-Afrika, India, Nieuw-Zeeland, Australië en Togo. “Hun kameraadschap is hun grootste kracht geworden en heeft bijgedragen aan de groei van de ploeg en de sport in Nederland als geheel. Toen ik de leiding had, zorgde ik ervoor dat we in een kamer zaten en samen een biertje dronken. Iedereen wordt hier samengebracht door hun Nederlandse afkomst, hoe ver die ook is’, had assistent-coach Ryan Campbell tijdens het toernooi gezegd.

Over een week gaat de aandacht van het land gezamenlijk naar het WK voetbal, waarvoor Nederland zich na acht jaar heeft geplaatst. Totdat dit ensemble in de schijnwerpers kon staan.