mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pakistan sluit zich aan bij India in halve finale WK terwijl Nederlanders Zuid-Afrika dumpen

MELBOURNE, 6 november (Reuters) – Pakistan voegde zich zondag bij India in de halve finales van de Twenty20 World Cup nadat Zuid-Afrika uit het toernooi was gevallen na een verbluffende nederlaag tegen Nederland.

Pakistan, dat Bangladesh met vijf wickets versloeg in Adelaide Oval om door te gaan, ontmoet Nieuw-Zeeland woensdag in de eerste halve finale in Sydney en India neemt het een dag later in Adelaide op tegen Engeland.

De laatste dag van Groep 2-actie begon met een knal toen het dappere Nederland stormde naar een overwinning van 13 runs op Temba Bavuma’s shell-shocked team, en de hoop op de halve finale van Pakistan nieuw leven inblies.

Het eindigde met India als eerste van de groep en genietend van het gejuich van een menigte van 82.507 op de Melbourne Cricket Ground met een 71-run sloop van Zimbabwe.

Het Pakistan van Babar Azam viert misschien wel de moeilijkste van de winnaars van zondag, als het enige team dat de laatste vier bereikte met twee nederlagen.

Daarvoor mogen ze Nederland bedanken, een bijrolspeler in het wereldwijde cricket die zich door de kwalificatiefase moest slepen om de Super 12’s te bereiken.

Hun top vier slagmensen maakten allemaal punten, waarbij de in Zuid-Afrika geboren man-of-the-match Colin Ackermann een ongeslagen 41 binnenhaalde om Nederland naar 158 voor vier te brengen nadat ze aan slag waren gezet.

Andere voormalige Zuid-Afrikanen versnelden de ondergang van de Proteas, met de in Johannesburg geboren paceman Brandon Glover die 3-9 won in een twee-over-buren om door de middenmoot te gaan.

Voormalig Zuid-Afrikaans allrounder Roelof van der Merwe pakte aantoonbaar de vangst van het toernooi om de gevaarlijke David Miller voor 17 te verwijderen, klauterend terug van een kort, fijn been om de bal te tuiten terwijl deze in het gras tuimelde.

READ  Nederlandse huizenprijzen volgend jaar met 3% dalen; Voor velen nog onbetaalbaar: de Rabobank

Van daaruit brokkelden de Proteas af en eindigden met 145 voor acht, waarmee ze nog een kans verspeelden om hun lang gekoesterde reputatie als “chokers” op het WK af te werpen.

“We hebben onszelf de schuld te geven, maar ja, ik denk dat onze T20-kant in een goede positie verkeert”, vertelde de Zuid-Afrikaanse coach Mark Boucher aan verslaggevers.

“Het is teleurstellend om met dit specifieke team zo’n exit te hebben, want ik vind dat we als team beter verdienen.”

LAATSTE SLOT

De schok in Zuid-Afrika verzegelde India’s plaats in de halve finale en veranderde de wedstrijd van Pakistan en Bangladesh in een play-off voor de laatste slotronde.

Bangladesh begon goed nadat aanvoerder Shakib Al Hasan ervoor koos om te batten en halverwege 70-1 was.

Maar Shadab Khan draaide de wedstrijd om door Soumya Sarkar en Shakib in opeenvolgende leveringen te ontslaan, en Bangladesh nam genoegen met een ondermaatse 127 voor acht, ondanks de 54 van opener Najmul Hossain.

Pakistaanse openers Babar (25) en Mohammad Rizwan (32) maakten een voorzichtige start voordat ze in opeenvolgende overs vertrokken.

Mohammad Haris produceerde een winderige 31 om de zenuwen in het Pakistaanse kamp te kalmeren toen de kampioenen van 2009 wonnen met 11 ballen over.

Pakistan verloor hun eerste Super 12-wedstrijden van India en Zimbabwe, maar gangmaker Shaheen Afridi vond dat ze hun plaats bij de laatste vier verdienden.

“We hebben niet de resultaten behaald die we wilden, maar het lijdt geen twijfel dat we goed cricket hebben gespeeld”, zei hij.

Met de laatste wedstrijd van de dag een dood rubber, plaatste India 186 voor vijf nadat Rohit Sharma Zimbabwe vroeg om als eerste te bowlen, met KL Rahul (51) en Suryakumar Yadav (61 niet uit) die zeven zessen tussen hen in een range-hitting clinic ploeterden.

READ  Schotland trekt Nederlands diervoederbedrijf aan na deal van 100 miljoen methaan

India’s gangmakers versloegen vervolgens Zimbabwe, dat instortte tot 36 voor vijf voordat hij werd uitgegooid voor 115 na 17,2 overs.

Rapportage door Amlan Chakraborty in New Delhi; bewerking door Michael Perry, Christian Schmollinger en Ed Osmond

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.