mei 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vrouwen gaan naar Thailand

Een sterk Nederlands damesteam reist later deze maand af naar Thailand om vier ODI’s en vier T20 Internationals te spelen tegen de Thaise vrouwen op de Prem Tinsulanonda International School in Chiangmai.

De partij van vijftien vrouwen bestaat uit vijf speelsters die zeven jaar geleden in de Nederlandse ploeg zaten, de enige keer dat de ploeg Thailand bezocht; dat was voor een kwalificatietoernooi voor de Women’s World T20 Cup.

De tour markeert de terugkeer van aanvoerder Heather Siegers, die een groot deel van het seizoen 2022 miste door een blessure, terwijl de slagkracht van de ploeg ook zal worden versterkt door de beschikbaarheid van Northern Diamonds’ Sterre Kalis.

– Advertentie –

Verder is de ploeg grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van die tegen Ierland en de Fairbreak T20-kant in het laatste deel van de Nederlandse zomer.

De Thaise ploeg ziet er ook bekend uit, met de toevoeging van slagman Suwanan Khiaoto de enige verandering aan de ploeg die vorige maand als vierde eindigde in de Asia Women’s Cup in Sylhet.

De vier ODI’s zullen Thailand’s eerste optreden in het 50-over-formaat zijn sinds ze, net als Nederland, eerder dit jaar de ODI-status kregen van het ICC.

De twee landen hebben elkaar sinds 2013 zes keer ontmoet in T20-wedstrijden, die allemaal eindigden in een overwinning voor Thailand, dus de ploeg van Heather Siegers zal er vooral op gebrand zijn om die verliezende reeks te beëindigen.

Bij de aankondiging van het bezoek deze week zei de Nederlandse bondscoach Shane Deitz dat zijn team enorm enthousiast was over de mogelijkheid om het op te nemen tegen een van de leidende damesteams ter wereld.

‘Het wordt een zware test voor ons’, voegde hij eraan toe, ‘maar we hebben er zin in, want in de sport wil je de kans krijgen om je vaardigheden en je ontwikkeling te meten tegen toptegenstanders.’

De partijen beginnen met de vier ODI’s, gespeeld op 20, 22, 24 en 26 november, gevolgd door de T20I’s op 29 en 30 november en 2 en 3 december.

De ploegen zijn:

Thailand: Naruemol Chaiwai (kapitein), Nattaya Boochatham, Nanthita Boonsukham, Natthakan Chantham, Onnicha Kamchomphu, Rosenanee Kanoh, Suwanan Khaiaoto, Nannapat Khoncharoenkai, Suleeporn Laomi, Phannita Maya, Thipatcha Putthawong, Chanidaphirthiruang, A.

Nederland: Heather Siegers (Rood en Wit Haarlem, kapitein), Annemijn van Beuge (Voorburg), Gwen Bloemen (VRA Amsterdam), Sterre Kalis (Northern Diamonds), Hannah Landheer, Caroline de Lange (beiden Quick Haag), Babette de Leede, Eva Lynch (beiden Voorburg), Robyn van Oosterom (HBS Craeyenhout), Frédérique Overdijk, Robine Rijke (beiden Quick Haag), Silver Siegers (Rood en Wit), Annemijn Thomson (Quick Haag), Jolien van Vliet (Voorburg) en Iris Zwilling (Rood en Wit) en Wit.

Je leest Emerging Cricket – aangeboden door een gepassioneerde groep vrijwilligers met een visie dat cricket een echt wereldwijde sport wordt, en een missie om passie te inspireren om het spel te laten groeien.

Kom zeker eens kijken onze homepage voor al het laatste nieuws, alsjeblieft abonneren voor regelmatige updates, en volg EC op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk onze lijst met functies, landprofielenen abonneer op onze podcast.

Steun ons vanaf US$2 per maand — en ontvang exclusieve voordelen door een . te worden EC beschermheer.

READ  Aan Rangers gekoppelde Nederlandse middenvelder Feynord is interessant