juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

DEM gaat gecontroleerde verbranding uitvoeren op een deel van het Nederlandse eiland

Het Rhode Island Department of Environmental Management (DEM) heeft vandaag in een persbericht aangekondigd dat het op een bepaald moment een eendaagse voorgeschreven verbranding zal uitvoeren op een deel van Dutch Island, een staatseigendom gelegen in Narragansett Bay tussen Jamestown en North Kingstown, op een bepaald moment in de komende 30 tot 45 dagen.

De exacte timing van de verbranding, onder leiding van de DEM’s Divisions of Fish and Wildlife (DFW) en Agriculture and Forest Environment, hangt af van specifieke brandstof- en weersomstandigheden.

Meer uit het persbericht

De gecontroleerde hoogte van de vlammen zal ongeveer 2-4 voet zijn en is afhankelijk van de brandstofbelasting, volgens DEM. Allerlei plantaardig materiaal kan als brandstof dienen, waaronder grassen, struiken, bomen, dode bladeren, enz. Geen enkel gebied op het Nederlandse eiland zal tijdens de brand volledig worden omsloten door vlammen voor de veiligheid. Een gecontroleerde verbranding vereist een heldere dag met aanhoudende wind uit een bepaalde richting om een ​​zekere mate van voorspelbaarheid te garanderen en de rook te verspreiden. DEM zal het publiek verder informeren wanneer zij een brandvenster heeft vastgesteld waarbinnen de exacte datum van de brandwond kan worden vastgesteld.

“Voorgeschreven vuur is een veelzijdig hulpmiddel dat landbeheerders kunnen gebruiken om verschillende doelen te bereiken die de dieren in het wild ten goede komen”, zegt DFW Habitat-bioloog John Veale. “Als het op de juiste manier wordt toegepast, kan het invasieve plantengemeenschappen verminderen, de diversiteit van plantensoorten bevorderen, nieuwe groei stimuleren en understory vergroten voor beschutting en het grootbrengen van jongen.”

Voorgeschreven of gecontroleerde brandwonden verwijzen naar de gecontroleerde toepassing van vuur door een team van branddeskundigen onder gespecificeerde weersomstandigheden om de gezondheid te herstellen van ecosystemen die afhankelijk zijn van vuur. Ze zijn een gangbare praktijk onder natuurbiologen en landbeheerders in de Verenigde Staten om ongeplande, destructieve bosbranden te voorkomen en een mozaïek van verschillende habitats voor inheemse planten en dieren te creëren. Deze brandwond biedt bovendien de mogelijkheid voor lokale natuurbrandweerlieden om te trainen tijdens een gecontroleerd evenement, zodat ze voorbereid zijn op toekomstige noodsituaties.

READ  Nederlandse moeder krijgt 3 jaar in VS voor steun aan Somalische militanten

Het voorgeschreven brandgebied omvat niet de rots die de vuurtoren van het Nederlandse eiland bevat. Dutch Island beslaat ongeveer 85 hectare en heeft een hoogte variërend van zeeniveau tot ongeveer 75 voet met glooiende hellingen aan de kustlijn en steile heuvels en kliffen aan de binnenkant. De doelstellingen van dit project omvatten ecologisch herstel van maritiem grasland dat voornamelijk bestaat uit wisselgras en weinig blauwstemgras, samen met struikgewas en bossen. Het grootste deel van het eiland is een maritiem bosgebied waar invasieve planten – zoals herfstolijf, kamperfoelie, bitterzoet, liguster, Europese lariks en witte populier – hun intrede hebben gedaan. De verbranding zal deze dekking van invasieve stoffen verminderen, die inheemse planten verdringen en brandstof voor bosbranden creëren. Overstory van het eiland bestaat uit een mix van eiken, esdoorn, sassafras, en andere bomen.

De exacte datum van de verbranding hangt af van de weers- en windomstandigheden, maar zal naar verwachting plaatsvinden in de periode van eind maart tot eind april. DEM-personeel, samen met de brandweerkorpsen van North Kingstown en Jamestown, evenals de brandweerlieden van Star Tree Wildlife Protection LLC, zullen een goedgekeurd brandplan volgen. Het brandplan, opgesteld door Star Tree Wildlife Protection en goedgekeurd door DEM, zorgt voor een veilige en succesvolle uitvoering van vuur op het eiland. Het plan doorloopt de precieze omgevingsomstandigheden die nodig zijn om de verbranding te bereiken, evenals gedetailleerde maatregelen, strategieën en doelen die specifiek zijn voor Dutch Island om de rookeffecten te minimaliseren en de voordelen voor de habitat te maximaliseren.

Wat gebeurt er met dieren?

De timing van de verbranding is afgestemd om de minste impact op de inheemse fauna te hebben en er worden specifieke technieken gebruikt om het voor dieren gemakkelijker te maken om het gebied te verlaten. Snel bewegende dieren zoals herten en konijnen zullen gemakkelijk weg kunnen gaan van het gebied, omdat de brandwond in één richting en langzaam zal bewegen, waardoor ze tijd en ruimte krijgen om te vertrekken. Op het moment van de verbranding rusten langzaam bewegende dieren zoals reptielen en amfibieën in hun winterslaap (overwinteringsplaatsen), waar ze veilig zijn voor de vlammen. Veel dieren hebben technieken aangepast om bosbranden van lage intensiteit te overleven, aangezien branden in het verleden van hun soort een natuurlijk en regelmatig voorkomend verschijnsel waren. Uiteindelijk heeft de voorgeschreven brandwond tot doel alle dieren op het eiland ten goede te komen door de kwaliteit van het leefgebied te verbeteren.

READ  Het quarterback-vliegtuig gaat met Hawkins . naar de centrale Nederlandse play-offs

De site heeft een lange geschiedenis van militair gebruik en heeft tal van bunkers, batterijen, constructies en overblijfselen van infrastructuur. Het Corp of Engineers van het Amerikaanse leger heeft een veiligheidssaneringsproject voltooid waarbij blootgestelde putten werden afgedekt en hekken en rails langs stortbakken, schuifwanden en andere gevaarlijke gebieden werden geïnstalleerd. Op de dag van de brand kan er rook zichtbaar zijn vanaf de Jamestown Bridge en de omliggende gebieden. De lokale brandweer werkt samen met DEM om de rookeffecten voor de bewoners tot een minimum te beperken en wordt op de hoogte gehouden van de situatie. Het is niet nodig om contact op te nemen met de hulpdiensten als deze omstandigheden zich voordoen.

Projectpartners zijn onder meer het Federal Aid to Wildlife Restoration Fund van de US Fish & Wildlife Service (USFWS), het Wildlife Management Institute, het USFWS Partners for Wildlife Program en Star Tree Wildlife Protection LLC. USFWS’s Wildlife and Sport Fish Restoration-programma (WSFR) verstrekt financiering aan staten om vissen, dieren in het wild en hun leefgebieden te behouden, te beschermen en te verbeteren. Dankzij de steun van WSFR kan DEM de leefomgeving van wilde dieren in de bossen en beheersgebieden van Rhode Island beschermen en verbeteren door middel van voorgeschreven brandwonden zoals deze, en zorgen voor gezondere, diversere en overvloedigere populaties wilde dieren.

Voor meer informatie over de eendaagse voorgeschreven brandwond op een deel van Dutch Island, bezoek onze website. Ga voor meer informatie over DEM-programma’s en -diensten naar: www.dem.ri.gov. Volg DEM op Twitter (RhodeIslandDEM), Facebookof Instagram (@ rhodeisland.dem) voor tijdige updates.

READ  Een Nederlandse rechtbank heeft de poging van Facebook om aan te klagen voor privacy in Nederland afgewezen