juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

RI DEM plant gecontroleerde verbranding op Nederlands eiland

RI DEM plant gecontroleerde verbranding op Nederlands eiland

PROVIDENCE, RI (WPRI) – Het Rhode Island Department of Environmental Management (DEM) is van plan een eendaagse gecontroleerde verbranding uit te voeren op een deel van Dutch Island.

Dutch Island is een staatseigendom in Narragansett Bay, tussen North Kingstown en Jamestown.

De verbranding, die zal worden geleid door de DEM’s Divisions of Fish and Wildlife, zal ergens binnen de komende 30 tot 45 dagen plaatsvinden, hoewel de exacte datum niet is vastgesteld omdat specifieke brandstof- en weersomstandigheden nodig zijn.

De DEM zei dat terwijl de verbranding plaatsvindt, geen enkel deel van het Nederlandse eiland volledig zal worden omsloten door vlammen.

Met dank aan: RI DEM

Gecontroleerde brandwonden zijn gebruikelijk onder natuurbiologen om “ongeplande, destructieve bosbranden te voorkomen en een mozaïek van verschillende habitats voor inheemse planten en dieren te creëren”, aldus de DEM.

“Voorgeschreven vuur is een veelzijdig hulpmiddel dat landbeheerders kunnen gebruiken om verschillende doelen te bereiken die de dieren in het wild ten goede komen”, zegt John Veale, bioloog van de afdelingen Fish and Wildlife Habitat. “Als het op de juiste manier wordt toegepast, kan het invasieve plantengemeenschappen verminderen, de diversiteit van plantensoorten bevorderen, nieuwe groei stimuleren en understory vergroten voor beschutting en het grootbrengen van jongen.”

De DEM zei dat de brandwond ook de mogelijkheid zal bieden voor lokale natuurbrandweerlieden om te trainen tijdens een gecontroleerd evenement.

De hoogte van de vlammen zal ergens tussen de 2 en 4 voet zijn en zal afhankelijk zijn van de brandstofbelasting. De brandstofbelasting verwijst volgens de DEM naar het plantmateriaal in het gebied van de gecontroleerde verbranding, zoals grassen, struiken, bomen en dode bladeren of vegetatie.

READ  Nexid verontwaardiging barst los als Brussel Nederlandse boeren uitzet met een hatelijk lot - 'We voeden de EU!' | Politiek | Nieuws

De DEM zei dat een gecontroleerde verbranding een heldere dag vereist met aanhoudende wind uit een specifieke richting, daarom is er nog geen officiële datum voor deze verbranding.

Wat betreft de dieren die op het eiland leven, zei de DEM dat er specifieke technieken zijn die kunnen worden toegepast om het voor dieren in het wild veiliger te maken om dat gebied tijdelijk te verlaten.

Het brandgebied omvat niet het rotsachtige deel van het eiland, waar de vuurtoren van het Nederlandse eiland staat. Dutch Island beslaat bijna 85 hectare land en varieert van zeeniveau tot ongeveer 75 voet erboven, volgens de DEM.

De DEM zei dat er tijdens de brand mogelijk rook zichtbaar is vanaf de Jamestown-brug, maar lokale brandweerlieden zullen eraan werken om de rook te beperken en te voorkomen dat deze gevolgen heeft voor omwonenden.

De DEM zal het publiek op de hoogte stellen wanneer een specifiek brandvenster is bepaald.