juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse sprintster Lavreysen pakt 10e wereldtitel op de baan

SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES, FRANKRIJK (AFP) – De Nederlander Harrie Lavreysen heeft donderdag in Frankrijk zijn 10e gouden medaille op het wereldkampioenschap baanwielrennen veroverd met een derde opeenvolgende keirintitel voor heren.

De 25-jarige kaatste woensdag terug van de schokkende teleurstelling van de nederlaag van de Nederlanders tegen Australië in de sprintfinale van het herenteam.

Lavreysen versloeg landgenoot en sprintteamgenoot Jeffrey Hoogland naar de tweede plaats, terwijl de Colombiaanse Kevin Quintero het podium completeerde.

Tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Lavreysen zal later deze week bieden op een vierde opeenvolgende wereldtitel in de individuele sprint, met de finale gepland voor de laatste dag van morgen.

De Belgische ster Lotte Kopecky reed naar de overwinning in de afvalrace voor vrouwen om de derde wereldtitel op de baan in haar carrière te behalen.

De 26-jarige heeft een geweldig seizoen op de weg achter de rug en won zowel de Strade Bianche als de Ronde van Vlaanderen eendaagse klassiekers.

Kopecky pakte zilver in de afvalrace in Roubaix als onderdeel van een drie-medailles op de wereldkampioenschappen van vorig jaar.

Maar ze deed het nog beter op de wielerbaan die zal worden gebruikt voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, waardoor Rachele Barbieri uit Italië tweede werd.

Harry Lavreysen viert feest met zijn gouden medaille. FOTO: AFP
READ  Wazdan maakt Nederlandse intrede met Casino777.nl – European Gaming Industry News