juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse man die Amanda Todd sextorpedeerde wordt vandaag veroordeeld

Carol Todd houdt een foto vast van haar overleden dochter Amanda Todd, ondertekend door de Amerikaanse zangeres Demi Lovato met de woorden ‘Stay Strong’ in Port Coquitlam, BC, op 10 oktober. 5, 2013.DARYL DYCK/The Canadian Press

Een man die is veroordeeld voor cyberpesten en afpersing van een tiener uit British Columbia die tien jaar geleden door zelfmoord stierf, zal naar verwachting vandaag zijn straf horen.

Het verhaal van de 15-jarige Amanda Todd kreeg wereldwijde aandacht toen ze weken voor haar dood een video plaatste met behulp van flash-kaarten om uit te leggen hoe ze werd lastiggevallen en afgeperst door een anonieme online roofdier.

Aydin Coban, die nu 44 jaar oud is, werd uit Nederland uitgeleverd om de aanklachten onder ogen te zien en werd in augustus veroordeeld voor afpersing, het lokken van kinderen en seksuele en pornografische misdrijven.

Explainer: De Nederlandse man die is veroordeeld voor sextorting van Amanda Todd wordt deze week veroordeeld. Wat haar zaak en nalatenschap hebben betekend

Hij heeft in zijn thuisland al een gevangenisstraf van 11 jaar gekregen voor soortgelijke misdrijven waarbij kinderen betrokken zijn, en zijn advocaat zegt dat Martha Devlin, rechter van het Hooggerechtshof van BC, hem moet veroordelen tot nog eens twee jaar in Canada, omdat meer tijd onnodig zwaar zou zijn.

Carol Todd, Amanda’s moeder, zegt dat het verzoek lachwekkend is voor de man die haar dochter jarenlang heeft gekweld en seksueel heeft afgeperst.

Kroonadvocaat Louise Kenworthy vroeg de rechtbank om een ​​gevangenisstraf van 12 jaar op te leggen die moet worden uitgezeten na afloop van Coban’s Nederlandse termijn, en zei dat zijn kwelling van Todd een dominante factor was in haar zelfmoord.

READ  Belgisch en Nederlands team sponsoren koude schouder Qatar World Cup vanwege mensenrechtenkwesties