juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Victor Steeman, Nederlandse motorcoureur, overleden op 22-jarige leeftijd

Victor Steeman, Nederlandse motorcoureur, overleden op 22-jarige leeftijd

Victor Steeman, een Nederlandse motorcoureur, is overleden na een crash tijdens een wedstrijd. Hij was 22.

Steeman was betrokken bij een “multi-rider incident” tijdens zijn deelname aan de Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) Supersport 300 World Championship’s Race 1 in Portugal op 10 oktober. 8, FIM bevestigd in a persbericht.

“Medisch personeel en voertuigen arriveerden onmiddellijk ter plaatse en de rijder werd verzorgd langs de baan en in het medisch centrum van het circuit voordat hij per helikopter naar het Faro-ziekenhuis werd overgebracht”, staat in de verklaring. “Ondanks de inspanningen van de medische staf, de marshals en het ziekenhuispersoneel van het circuit, is Steeman helaas bezweken aan zijn verwondingen.”

Ook de familie van Steeman sprak in een verklaring hun “ondraaglijk verlies en verdriet” uit.

“Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd al bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor kon deze laatste race niet winnen. Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet, zijn we enorm trots om met jullie te delen dat onze held, door zijn overlijden, 5 andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren. We willen iedereen bedanken voor de manier waarop jullie de afgelopen dagen bij ons hebben geleefd. We zullen onze Victor enorm missen.”

De atleet hoopte dit jaar het WK te behalen. Dit seizoen had hij vier overwinningen, vijf podiumplaatsen en drie polepositions, evenals 12 punten scorende finishes uit 14 races. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya werd hij volgens de release de rijder met de meeste polepositions in de World Supersport 300-klasse.

WereldSBK getweet“We zijn diep bedroefd om het verlies van WorldSSP300-rijder Victor Steeman te melden. De WorldSBK-familie wil graag al onze liefde sturen naar zijn familie, team en geliefden. Een geweldige persoonlijkheid, een felle racer en een erfenis die is ingebed in onze paddock voor altijd. Rijd in vrede, Victor.’

READ  Milieuactivisten betwisten plannen voor gasboringen in de Noordzee voor de Nederlandse rechter

“Een van de laatste foto’s die ik van Victor heb gemaakt tijdens de Catalunya-ronde. Mijn hart doet pijn voor iedereen die hem kende en van hem hield, wat een wrede week voor de autosportwereld. #VictorSteeman‘, twitterde Eurosport-medewerker Lucy O’Donnell.

Ex-prof-racer James Haydon schreef ook dat het “een vreselijke week voor onze sport” was geweest, en vele anderen deelden hun medeleven op sociale media.

Eerder deze maand kwam de Britse Superbike-rijder Chrissy Rouse om het leven nadat hij ook betrokken was geraakt bij een crash tijdens een race.

Volgens BBC SportRouse liep een “aanzienlijk” hoofdletsel op en was na het ongeval in een kunstmatige coma.

“Het is met grote spijt dat we moeten aankondigen dat Chrissy Rouse is bezweken aan zijn verwondingen en vredig is overleden”, zei British Superbikes op 10 oktober. 6.