juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse retailer haalt terugroepactie uit na Ferrero-chocoladefout

Een Nederlandse retailer heeft een terugroepactie uitgevaardigd nadat hij per ongeluk Ferrero-chocolade die mogelijk met Salmonella besmet was, op de markt had gebracht.

Jumbo roept Ferrero Kinder Chocolade 300 gram terug met een houdbaarheidsdatum van oktober. 5, 2022 of eerder.

Deze producten werden in april van dit jaar door Ferrero teruggeroepen in verband met een monofasische uitbraak van Salmonella Typhimurium in meerdere landen. Jumbo zei echter dat er recentelijk wat chocolade is geleverd aan een beperkt aantal winkels.

De retailer voegde eraan toe dat zodra de fout bekend werd, alle voorraad uit voorzorg uit de winkels werd gehaald.

Jumbo vroeg klanten om de getroffen Ferrero Kinder Chocolates niet te consumeren en terug te brengen naar een van haar winkels.

Officiële cijfers tonen aan dat Nederland drie gevallen had die verband hielden met de uitbraak die van december 2021 tot juni 2022 meer dan 450 mensen trof.

Incident achtergrond

Het VK had de meeste patiënten met meer dan 100, gevolgd door Frankrijk. Er waren vier gevallen in Canada en één in de Verenigde Staten.

België, Zwitserland, Duitsland, Ierland, Oostenrijk, Zweden, Spanje, Noorwegen, Luxemburg, Italië, Denemarken en Tsjechië hebben allemaal infecties geregistreerd als onderdeel van de uitbraak.

Afgelopen maand heeft Ferrero een proefperiode doorlopen in de vestiging in Aarlen in België, waar de besmetting plaatsvond.

De activiteiten in de fabriek werden in april opgeschort. In mei vroeg Ferrero om weer te mogen produceren en in juni gaf het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), ook wel bekend als AFSCA of FAVV, de voorwaardelijke goedkeuring voor de heropstart van de fabriek.

READ  Passwayton, Nederlandse Ambassadeur Cycle gekleed in bodyguard op Wereldfietsdag

Er zijn al nieuwe partijen chocolade op de markt. Deze Kinder-producten hebben een houdbaarheidsdatum van 20 april 2023 of later. Er loopt een onderzoek naar het incident door het Luxemburgse Openbaar Ministerie.

(Om u aan te melden voor een gratis abonnement op Food Safety News, Klik hier.)