mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse defensie domineert als St. Marys verslaat Bradford | Sport

BRADFORD — Chris Dworek is sinds augustus opgetogen over zijn verdediging.

De vierdejaars St. De hoofdbus van Marys heeft overvloed van spelmakers aan de defensieve kant van de bal, en de Vrijdag bij Gebied Parkway, namen zij de Homecoming van Bradford over en bedierf.

De Flying Dutch-defensie domineerde vier kwartalen, waardoor quarterback Charlie Coudriet en zijn aanval ruimschoots de tijd hadden om mee te werken. Coudriet liep voor twee touchdowns en gooide voor een andere, aangezien St. Marys versloeg Bradford, 31-0, achter zijn stevige verdediging.

“Ze zijn het hele jaar sterk geweest en het begint met onze verdedigende lijnwachters”, zei Dworek. “Ze zetten veel mensen onder druk. De coaches bedachten een geweldig spelplan en de kinderen voerden het perfect uit, dus het was leuk om naar te kijken.”

Oranje draaide de bal vijf keer om, maar dat maakte niet uit, want de aanval van Bradford had de hele nacht moeite om de bal te verplaatsen. St. Marys leidde bij de rust slechts met 12-0, toen de Owls-defensie in een pittige Homecoming-poging draaide, maar de Nederlanders trokken weg met een paar touchdowns in het derde kwartaal terwijl hun verdediging bleef domineren.

“Ze hebben ons echt vanaf het begin verstikt; We kregen geen ritme en niets ging echt onze kant op’, zei hoofdcoach Jeff Puglio van Bradford. “Maar ik ben echt trots op de inspanning; we hebben nooit opgegeven.”

St. Marys friemelde de bal weg op elk van de eerste twee balbezit, resulterend in een puntloos gelijkspel na een kwartier. Justin Dornisch dekte de derde drive van de Nederlander af met een haastige score van 4 yards in het begin van de tweede, echter voordat Coudriet een 11-yard touchdown run toevoegde met nog 2:27 te gaan voor de rust.

READ  Het op een na grootste Nederlandse pensioenfonds gaat alle $ 1,3 miljard aan Russische activa verkopen

De Nederlanders behielden hun offensieve veelzijdigheid door een mix van Dornisch en Matthew Davis uit het achterveld te gebruiken, terwijl ze passes uitspreiden naar Carter Chadsey, Collin Reitz en anderen. Maar misschien was hun beste haastende wapen Coudriet.

“(Coudriet) is een geweldige atleet en een van de snelste kinderen in de omgeving, dus hij begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen met de dingen die we doen; weten wanneer je het moet houden en wanneer je het moet geven, “zei Dworek. “Het plan is om zo evenwichtig en veelzijdig mogelijk te zijn. Om het echt te doen… Bradford is een stoer voetbalteam en ze spelen altijd hard, dus om het te doen tegen een team dat hard speelt, is een mooi doel om te bereiken.’

Coudriet voegde halverwege het derde kwartaal een 12-yard rushing touchdown toe. Na nog een kort Bradford-bezit, zorgde een diepe voltooiing voor Chadsey voor een drie-yard TD-pass terug naar Chadsey, die een grote wedstrijd had opgevoerd in de afwezigheid van leidende ontvanger Logan Mosier.

Davis voegde de Nederlandse eindscore toe op een 84-yard touchdownrun met nog 8:43 in het spel.

St. Marys verloor ook zijn beide aanvallende aanvallen, maar had de grootte en het snelheidsvoordeel om het goed te maken tegen de Uilen. De verdediging van Bradford speelde beter tegen de run dan recentelijk, maar St. Marys had de bal gewoon te vaak en in een te goede veldpositie.

“We hebben een geweldige een-twee (ontvanger) combinatie, dus als (Mosier) er niet is, is (Chadsey) klaar om op te treden,” zei Dworek. “Onze tackles die we daar hadden, Alex Lukaschunis en Connor Smith, speelden geweldige games en werkten allebei heel hard.”

READ  Een Nederlandse Broer. Koffielocatie komt naar San Bernardino – San Bernardino Sun

Bradford QB Talan Reese voltooide 19-van-23 paspogingen voor 73 yards. Lucas Laktash leidde de defensieve inspanning met 14 tackles en twee doorbuigingen, en de Owls keerden de bal niet om naast het herstellen van vijf Nederlandse onhandige pogingen.

“We moeten trots zijn op (omzet afdwingen), maar we konden ze niet kapitaliseren en omzetten in punten”, zei Puglio. “Dat is voor ons echt het verhaal van de nacht; we moeten aanvallend iets vinden.”

St. Marys verbeterde tot 6-2 in het algemeen en 4-2 in District 9 Regio 1 spelen. De Nederlanders hebben drie van hun laatste vier gewonnen, maar ontvangen volgende week het enige overgebleven ongeslagen team van D9 in Central Clarion (8-0).

Bradford viel terug naar 0-8 in het algemeen en 0-6 in competitiewedstrijden. De Owls zijn nu vijf opeenvolgende helften uitgeschakeld en werden vorig jaar ook uitgeschakeld door DuBois tijdens de Homecoming-wedstrijd.

“Rustig aan”, zei Puglio over wat de aanval van zijn team moet doen om te verbeteren. “(Reese) heeft problemen om door sommige van onze concepten heen te komen omdat we hem geen tijd geven om te gooien. Hij heeft drie of vier reads op een toneelstuk, maar heeft er maar tijd voor. Voorin moeten we het beter doen.”