april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlander die ontsnapte als doelwit van een moordaanslag op de Dominicaanse Republiek

Dinsdag veranderde het doelwit van een moordaanslag in het Los Terenas-gebied van de Dominicaanse Republiek in een Nederlandse voortvluchtige. Verschillende Dominicaanse media hebben gemeld dat hij op de rode lijst van Interpol staat voor verschillende ernstige misdrijven die hij in Nederland heeft gepleegd.

Twee mannen op een scooter schoten dinsdag vier kogels af op de vluchtende man toen hij wegreed. De Hyundai Ducen waarin hij reed, kwam vervolgens in botsing met een ander voertuig en kantelde op zijn kant. De schutters zijn gevlucht en worden gezocht door de autoriteiten.

Aanvankelijk identificeerden de autoriteiten de man als de 44-jarige Costa Ricaanse Margaret Soto Harvey Gerardo. Later bleek dat de door de autoriteiten gevonden identiteitsdocumenten nep waren. Na met Interpol te hebben samengewerkt, werd zijn ware identiteit onthuld, maar details zijn niet openbaar gemaakt.

De politie in de Dominicaanse Republiek doorzocht het huis van de man. Ze vonden een 9 mm-pistool, verschillende clips voor het wapen en nog een munitie, een mes, vier Costa Ricaanse paspoorten, vijf identificatiekaarten, twee mobiele telefoons, twee horloges, een pruik en $ 120.

Het is op dit moment niet bekend wat hij gaat doen na het verlaten van de post.

De Dominicaanse politie doet nog onderzoek naar wie de vluchtende Nederlander heeft neergeschoten.

Voorafgaand proces tegen een man die afgelopen 4 januari gewond raakte in Las Terrenas. Los Terrenas, Samana-. Komt de 6e…

Gepost door Camara Martinez Op vrijdag 7 januari 2022

READ  Back on the road: Nederlandse muzikant San Holo brengt nieuw album uit en gaat op tour