april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse regering treedt aan, gericht op het klimaat

Den Haag: De vierde coalitieregering van premier Marc Rudd treedt maandag aan, 10 maanden na de verkiezingen, met beloften van klimaatverandering en grootschalige uitgaven voor het coronavirus.
De nieuwe regering zal ில்லியன் 35 miljard ($ 40 miljard) opzij zetten voor klimaatactie in een van ’s werelds minst getroffen landen door de stijgende zeespiegel.
De nieuwe coalitie staat ook voor de onmiddellijke taak om te beslissen of geregistreerde Omigron-zaken moeten worden geregistreerd om de strenge Europese codecontroles, die vrijdag aflopen, uit te breiden.
Een van de belangrijkste banen van de nieuwe regering is Sikrit Gogh, de minister van Financiën, een van de vrouwen die in het kabinet zijn geregistreerd
Koning Willem-Alexander zal vanaf 10.30 uur (0930 GMT) in het nieuwe kabinet aantreden in de Grand Ballroom van Paleis Nordinde in Den Haag.
De 54-jarige Rutte heeft, ondanks dat hij sinds 2010 premier is, een nieuwe start beloofd en is de op één na langstzittende president van de Europese Unie, na de Hongaarse Victor Orban.
Ondanks 271 dagen van overleg na de verkiezingen van maart, heeft de coalitie dezelfde vier partijen als de vorige regering: de centrumrechtse VVD van Rutte, de Progressieve D66 van Kaag, het centrumrechtse CDA van Hoekstra en de Conservatieve ChristenUnie.
Sinds het aftreden van de vorige coalitie in januari 2021 vanwege het kinderwelzijnsschandaal, hebben Nederlanders bijna een jaar lang weer een onwenselijk record neergezet onder de overgangsregering.
– Herstel hoop – Rutte, bekend als de “telefoon”-premier vanwege zijn vermogen om corruptie aan te pakken en aan de macht te blijven, zei in december dat zijn nieuwe regering “het vertrouwen wilde herstellen”.
De fietspremière zei dat de alliantie “de basis wil leggen voor de volgende generatie”, vooral omdat een derde van Nederland onder de zeespiegel ligt en sterk afhankelijk is van gas.
Naast het klimaatfonds van 35 35 miljard voor de komende 10 jaar, ontvangt het kabinet de eerste minister van Klimaat en Energie, Rob Jetton, 34, en belooft het Nederland in 2050 klimaatneutraal te maken.
Uitgavenbeloften zullen ertoe leiden dat Coke de traditionele rol van de Nederlanders als leider van de bezuinigingen van de EU zal verlaten.
Gock, 60, een voormalig diplomaat, streeft naar het onderhouden van vlotte betrekkingen met door schulden geteisterde Zuid-Europese landen.
Een andere belangrijke belofte van de alliantie is het aanpakken van een chronisch woningtekort in de dichtstbevolkte landen ter wereld.
Rutte wordt later dit jaar de langstzittende premier van Nederland, maar staat voor een aantal politieke uitdagingen, vooral met betrekking tot de gedeeltelijke corona-lockdown in Nederland.
Covid-verdachte, extreemrechtse politicus Thierry Patte haalde een probleem in dat vorig jaar gewelddadige rellen veroorzaakte, en vorige week werd een antivaccinactivist gearresteerd omdat hij een brandende fakkel buiten het huis van Sikrid Cock had getoond.
De Nederlandse scholen gaan maandag weer open, maar alle essentiële winkels, bars, restaurants en evenementen blijven tot ten minste 14 januari gesloten.

READ  Terwijl India en Nederland sterk inzetten op innovatie, ontcijferen Nederlandse ambassadeurs hoe ze samen kunnen groeien en slagen