juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deense politie zoekt Nederlandse verdachte in moord- en steekzaak

Deense politie zoekt Nederlandse verdachte in moord- en steekzaak

De Deense politie is op zoek naar een 24-jarige Nederlandse man op verdenking van betrokkenheid bij een moord- en steekincident in Kopenhagen eerder deze maand. Het slachtoffer van de steekpartij raakte zwaargewond, maar zijn leven is niet in gevaar.

Beide misdaden vonden plaats op 15 mei. Het 28-jarige slachtoffer van de moord werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij ondanks medische hulp overleed. Diezelfde dag werd een andere man (25) in een appartement in de Oude Stad meermaals gestoken. Zijn wang was ook opengesneden en zijn linkeroor was afgesneden.

Deense media melden dat de politie vermoedt dat dezelfde twee personen verantwoordelijk zijn voor beide zaken. Naast de Nederlandse man wordt ook een 20-jarige man verdacht en is al aangehouden.

Het is niet duidelijk waar de Nederlandse man nu is. Een woordvoerder van de Deense politie meldde dat hij Denemarken bezocht en het land waarschijnlijk inmiddels heeft verlaten. Er is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Mogelijk is de Nederlandse verdachte via Zweden, Noorwegen en Duitsland gereisd of verblijft hij nog in een van die landen. Vanwege zijn banden met Nederland en het Verenigd Koninkrijk is hij ook in deze landen gewild. “Veel landen proberen hem te vinden”, aldus de woordvoerder. “Dit soort geweld zie je hier niet veel.” Het misbruik werd omschreven als “bijzonder brutaal”.

De Deense politie vindt de Nederlandse verdachte gevaarlijk en zegt dat mensen hem zelf niet moeten benaderen. “Als iemand hem ziet, moet de politie onmiddellijk worden gecontacteerd.” De politie heeft zijn volledige naam en foto’s van hem vrijgegeven.

READ  Nederlanders verminderen afval door kapotte objecten te repareren met een online lokaal ruilnetwerk - en dat kunt u ook