juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Armeense ambassadeur informeert Nederlandse politici over Arzak-Turkse bezettingssituatie – Armenia Public Radio

Ambassadeur van Armenië in Nederland Dikran Balayan ontvangt leden van de commissie Buitenlandse Zaken van het CDA, onder leiding van voormalig lid van het Europees Parlementsvoorzitter Wim Van de Kamp.

In zijn salon woonde de ambassadeur de viering van het 30-jarig jubileum bij voor het aanknopen van diplomatieke betrekkingen over de eeuwenoude betrekkingen tussen de Armeense en Nederlandse volkeren, de dynamiek van opkomende bilaterale betrekkingen en de evenementen die voor volgend jaar gepland staan.

Verwijzend naar de gespannen situatie in de Kaukasus, vertelde de ambassadeur het publiek over de gevolgen van de Azerbeidzjan-Turkse bezetting van Arsak, de weigering van Azerbeidzjan om zijn taken uit te voeren, de gevaarlijke situatie veroorzaakt door schendingen van het internationaal humanitair recht en gepleegde oorlogsmisdaden. .

De ambassadeur benadrukte het belang van de goedkeuring door de EU van het politiek-militaire leiderschap van Azerbeidzjan en zei dat de rechters betrokken waren bij het proces tegen Armeense krijgsgevangenen als het enige effectieve middel om vrede te bevorderen en een sfeer van vertrouwen en verzoening onder de mensen te creëren. Van de regio.

Daartoe benadrukte de ambassadeur het belang van een tiental moties die door de Tweede Kamer zijn aangenomen. .

De deelnemers gingen dieper in op de interne politieke ontwikkelingen in Nederland en de bilaterale agenda en de versterking van de samenwerking op het gebied van politiek, handelseconomie en onderwijs.

READ  Reeks explosies, schade aan huizen in vijf Nederlandse steden