juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse benzineprijzen blijven stijgen tot 2 euro

Dat is voor geen enkele automobilist in Nederland verrassend, maar het veroorzaakt wel minder pijn; De Nederlandse benzineprijzen stijgen al jaren gestaag, maar vorige week bereikten ze nieuwe hoogtepunten toen de adviesprijs voor het eerst 2 euro per liter bereikte.

Nederlandse benzineprijs heeft 2 euro bereikt

Eerder dit jaar werd een handvol tankstations in Nederland voor het eerst betrapt op het verkopen van benzine voor 2 euro per liter, maar sindsdien zijn de prijzen licht gedaald, tot onder de kritische waarde van 2 euro.

De opluchting was van korte duur, aangezien uit gegevens van de Consumentenbond van United Consumers afgelopen weekend bleek dat de gemiddelde verkoopprijs van een liter E10 (Euro 95) benzine 2.012 euro bedroeg. Ondertussen stegen de prijzen van LPG en diesel met respectievelijk 1. 1.032 en 6 1.667 per liter.

Stijgende benzineprijzen in Nederland

Sindsdien zijn de prijzen blijven stijgen; Woensdag was de gemiddelde prijs gestegen naar 2,03 euro en de prijzen zullen waarschijnlijk blijven stijgen. Volgens de Nederlandse Petroleum Vereniging VNBI kunnen twee factoren hebben bijgedragen aan de prijsstijging: Nederlandse belastingen en olieprijzen.

De olieprijzen stijgen terwijl de economie zich geleidelijk herstelt van de epidemie van het coronavirus, maar als gevolg van het huidige gastekort in Europa stijgen de energieprijzen over het hele continent in een alarmerend tempo. Dus olie wordt gezien als een zeer betaalbaar en betrouwbaar alternatief.

De benzineprijzen kunnen dus blijven stijgen, maar United Consumer Paul von Sales zegt dat Nederland in de toekomst waarschijnlijk niet aan 3 euro per liter zal komen. Hij suggereert echter dat de Nederlandse regering mogelijk de belastingen moet verlagen als de prijzen blijven stijgen.

READ  Nederlands Museum opent volledige collectie 'eerste ter wereld'

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.