juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Dutch Master – The Unauthorized Biography of Max Verstappen, “door André Hoogeboom, nu verkrijgbaar in de VS

“MAX: THE DUTCH MASTER – De ongeautoriseerde biografie van Max Verstappen” door Andre Hoogeboom, is de eerste Engelstalige biografie van de sensationele nieuwe superster van de Formule 1 en is nu beschikbaar in de VS

Verstappen, geboren in de autosport, begon op 4-jarige leeftijd met karten en werd in 2015 de jongste coureur ooit die in de Formule 1 racete, minder dan zes maanden na zijn 17e verjaardag.

Na zijn eerste Grand Prix-overwinning in 2016, vestigde hij zich snel als een toekomstige wereldkampioen en tegen 2021 had hij zijn doel bereikt. Als een echte Hollandse Meester heeft Verstappen nieuwe kunst in de F1 gebracht en deze meest glamoureuze sport nog spannender gemaakt.

Deze ongeautoriseerde biografie, geschreven door een vooraanstaande Nederlandse F1-journalist, onderzoekt de opmerkelijke opkomst van Verstappen naar wereldwijde faam, beschrijft elke stap van zijn carrière in detail en geeft inzicht in zijn pittige karakter en ultieme talent.

Belangrijkste inhoud:

• Vroege dagen: opgevoed door coureur vader Jos, had Verstappen een lange leertijd in karting, van een eerste titel in België in 2006 tot de climax in 2013 als Wereld KZ-kampioen in de hoogste KZ1-categorie.

• Snelle eenzitter zwangerschap: slechts 12 maanden verstreken tussen zijn eerste eenzitter ervaring, een Formula Renault evaluatie in Pembrey in Zuid-Wales, Australië, en zijn F1-testrol bij Scuderia Toro Rosso (Red Bull’s junior team) in 2014 .

• Het sprookje begint: na zijn debuut in Australië, leverde zijn volledige F1-seizoen bij Toro Rosso in 2015 10 punten op – en veel bijval.

READ  Eindhovense kant komt dichter bij 'groen licht' op huurbasis voor Manchester City-middenvelder Iker Pozo

Overdracht naar Red Bull: Verstappen werd verheven tot het ‘senior’ team voor de 2016 Spaanse Grand Prix – en werd bijna op wonderbaarlijke wijze de eerste keer dat F1 de jongste winnaar ooit was.

F1-consolidatie: een steeds groter wordende volwassenheid in elk van de volgende drie seizoenen leverde nog zeven F1-overwinningen op, met als hoogtepunt het door Honda aangedreven 2019 dat de derde plaats in het kampioenschap opleverde.

Kampioenen Het kampioenschap lonkt: na het door pandemie geteisterde 2020 kwam Verstappen al snel naar voren als favoriet voor het kampioenschap in 2021, met de bedoeling Lewis Hamilton van zijn troon te stoten.

Expertbeoordelingen: inzichten van drievoudig wereldkampioen Sir Jackie Stewart en vooraanstaande journalisten Peter Windsor en Will Buxton.

Over de auteur:

André Hoogeboom is een Nederlandse journalist en schrijver gespecialiseerd in de Formule 1 en runt momenteel zijn eigen pers- en adviesbureau. Zijn ongeoorloofde biografie van Max Verstappen werd voor het eerst gepubliceerd in Nederland in 2016 en is nu veel uitgebreid en aangepast om het up-to-date te maken en geschikt te maken voor het Engelssprekende publiek. Zijn andere boeken over autosport omvatten een geschiedenis van Zandvoort (het belangrijkste racecircuit van zijn land), een reconstructie van de avonturen van de Nederlandse autofabrikant Spyker (inclusief zijn kortstondige F1-ervaring), en twee romans, Dodelijke ambitie en Sabotage. Hij woont in Alkmaar, in de buurt van Amsterdam, in Nederland.