april 26, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse gastheren versloegen titelverdediger België in het EK hockey mannen

Nederland versloeg buurland België in de halve finale van het Luxury Men’s Eurohock Championship, met drie doelpunten en een shoot-out in de laatste 10 minuten, die werd gewonnen door het gastland.

Oranje verdedigde de wereldkampioenen en de Europese kampioenen als doelman Birmin Blake werd slechts één keer verslagen in de shoot-out.

Nico de Gerbel bezorgde België het voordeel in de halve finale in Amsterdam, dat werd gespot en van ruimte mocht wisselen in T, maar de gastheren reageerden met acht minuten via Chevron Ass.

België ging rechtstreeks naar de andere kant en scoorde, waarbij Alexander Hendrix het vijfde doelpunt van de wedstrijd scoorde, maar Zip Johnson maakte opnieuw gelijk vanuit een nauwe hoek, waardoor de wedstrijd in een shoot-out terechtkwam.

Toen de Tigs van Dam en Arthur van Doren in de vierde ronde misten, had Oranje in de shoot-out de kans om met 3-1 te winnen.

Jorid Crohn vond het dak van het web uit met een briljante, reverse-stick-inspanning, die de thuisfans verrukte en Nederland naar de finale stuurde.

Duitsland wacht na het verslaan van Engeland met 3-2 in de andere halve finale.

Martin Hooner, Martin Swicker en Nicholas Whelan scoorden in de 13e minuut om de Duitsers een 3-1 voorsprong te bezorgen, maar werden getemperd door het doelpunt van Adam Dixon.

Engeland duwde zich een weg terug in de wedstrijd, maar werd gemist door schotstopper Alexander Statler.

Sam Ward scoorde in de 59e minuut, maar er was geen Grandstand-finish omdat Duitsland won.

De finale vindt plaats op zaterdag (12 juni), en morgen vindt het Euro Hockey Championship voor dames plaats in de Central Arena.

READ  Het Nederlandse biotechbedrijf zegt dat het geplande Keene-lab vergelijkbare bedrijven naar de regio kan trekken | Gezondheidslab