juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse middenvelder Giorgio Vignaldam PSG transfervrij van Liverpool.

Nederlandse middenvelder Giorgio Vignaldam PSG transfervrij van Liverpool.

De Paris Saint-Germain (PSG)-middenvelder Giorgio Vignaldome heeft een driejarig contract getekend bij Premier League-club Liverpool, zo maakte het French Liquor-team donderdag bekend.

Vijnaltham speelde in 237 wedstrijden in vijf seizoenen en scoorde 22 doelpunten voor Liverpool in alle competities, waarmee hij de titels in de Premier League, Champions League, UEFA Super Cup en FIFA Club World Cup won.

“Tekenen voor PSG is een nieuwe uitdaging voor mij”, zegt Vijnold op de website van de club.

“Ik sluit me aan bij een van de beste groepen in Europa en zou graag mijn passie en toewijding willen inzetten voor dit ambitieuze project.

“PSG heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en met onze supporters hoop ik dat we nog hoger kunnen stijgen”, zei hij.

Vijnaltham is een veelzijdige middenvelder en heeft dit seizoen gedubbeld als alarmcentrale tijdens de door blessures geplaagde campagne van Liverpool.

PSG wil hun ploeg versterken nadat Lilly er niet in slaagde de Franse titel te winnen, wat de afgelopen seizoenen voor een van de grootste teleurstellingen in het Europese voetbal heeft gezorgd. Ook PSG versloeg Manchester City in de halve finale van de Champions League.

De club dwong Neymar onlangs tot het tekenen van een nieuw meerjarig contract. Veel aanvaller Kylian Mbabane aarzelt echter over een nieuw contract en zijn contract loopt aan het einde van volgend seizoen af.

Veelzijdig Vijnaltham tekende in 2016 voor 23,23 miljoen dollar ($ 32,52 miljoen) voor Liverpool van Newcastle United Premier League, en speelde een belangrijke rol in het binnenlandse en Europese succes van Anfield.

READ  Nederlandse start-up mikt groots met recyclebare 3D-geprinte boot

Terwijl Liverpool vorig seizoen als derde eindigde en zich kwalificeerde voor de Champions League, speelde manager Jர்கrgen Klopp, die in maart werd geprezen als zijn ‘meest consistente speler’, in elke competitiewedstrijd.

Zijn vijfjarige periode op Anfield loopt af op 30 juni wanneer het contract afloopt.

“Niemand kan onze herinneringen van ons afpakken”, zei Globe in een verklaring op de website van Liverpool. “We zullen ze altijd delen. Dat is geweldig.”

Bij afwezigheid van de geblesseerde verdediger Virgil van Dijk wordt Vijnaltham aanvoerder van Nederland op het EK.