mei 17, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse frituurvisspecialist AMfish haalt Peter de Boer aan als algemeen directeur

De Nederlandse frituurvisspecialist AMfish haalt Peter de Boer aan als algemeen directeur

Katwijk, de in Nederland gevestigde gebakken visspecialist AMfish heeft de directeur vervangen.

Pieter de Boer heeft managementfuncties bekleed bij verschillende op foodservice gerichte bedrijven in Nederland, waaronder een tijd bij Seafood Barlevliet, en neemt de taak over van Frans Keck, die een andere rol krijgt en toezicht houdt op de financiële zaken van het bedrijf. De Boer zal zich vooral richten op de bedrijfsvoering van het bedrijf.

AMfish-directeur Peter de Boer

“Met Peter hebben we er vertrouwen in dat we onze bedrijfsvoering verder kunnen versterken en onze positie in de markt kunnen verbeteren”, aldus Gage in een persbericht. “Zijn ervaring en expertise zullen ons helpen onze doelen te bereiken en onze groeistrategie succesvol uit te voeren.”

VisSpecialist is in 2019 ontstaan ​​uit de fusie van Almelo en Vishandel van Meines. AMfish produceert verse en verwerkte visproducten met een focus op gefrituurde visproducten die worden verkocht aan de foodservice-, groothandel-, gezondheidszorg- en cateringmarkten, maar ook aan de retailmarkt.

Volgens marketingvertegenwoordiger Calvin Kijzenij van AMfish kampt het bedrijf over de hele linie met hoge prijzen.

Alaska koolvis en heek zijn goedkopere opties, dus ze worden steeds populairder. Maar zalm is erg duur en mensen blijven het consumeren”, vertelde Kijzenij aan Seafood Source op de Seafood Expo Global 2024.

AMfish richt zich op handige visproducten, met name kippelling, een tussendoortje bestaande uit vis en lekkerbegje, oftewel de Nederlandse versie van fish and chips.

“Het zijn de twee grootste producten voor de Nederlandse markt; ze worden overal geconsumeerd”, aldus Kijsenij.

Beide producten zijn gemaakt van kabeljauw, maar de belangrijkste soorten die nu worden gebruikt zijn heek en Alaska koolvis, hoewel deze laatste iets duurder en moeilijker te vangen is vanwege de moeilijkheden in de Amerikaanse visserij, zegt Kijzenij.

READ  Hoe beïnvloedt Europese klokkenluider het Nederlandse recht? | Klein

“We zien nog steeds een verandering op het gebied van hacken, maar toch hebben we een stabiele verkoop van Alaska koolvis, en dat is nog steeds een heel belangrijk gebied voor ons”, zei hij.

AMfish heeft zijn recept voor kippelling geperfectioneerd en is volgens Gijsenij de beste leverancier van Nederland.

Het verkoopt ook andere producten met toegevoegde waarde, waaronder zalmrollade, gevulde witvisbroodjes, terrines, visravioli, hamburgers, viskoteletten en vissticks, samen met glutenvrije en zoutvrije alternatieven.

“Het is moeilijk om die perfecte textuur te behouden. Het is gewoon belangrijk om te paneren en een deeg te gebruiken dat knapperig is, en “De vis moet vers gehouden worden en niet ingevroren”, zei hij.

Net als veel andere markten zijn Nederlandse restaurants bezig met het kopen van producten die …