mei 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijna 6.000 zonnepanelen zorgen voor een energieneutraal proces bij de Nederlandse groothandel

In Nederland is het dak van groente- en fruitgroothandel Kraaijeveld omgetoverd tot zonnepark: er zijn 5.930 zonnepanelen geplaatst om zonne-energie op te vangen en om te zetten in stroom. Dit project draagt ​​bij aan de visie van het bedrijf op een duurzame toekomst, meldt het.

Dak getransformeerd
Toen het bedrijf zeven jaar geleden verhuisde, stond duurzaamheid hoog op het verlanglijstje. De 23 koelcellen, grote geconditioneerde opslagloods en machines verbruiken dagelijks veel elektriciteit. Het management vond het daarom een ​​goed idee om energieneutraal te opereren. Toen het dak van 20.000 m2 aan vernieuwing toe was, leek het een goed moment om zonnepanelen te plaatsen.

Meer dan genoeg
De zonnepanelen wekken 2.164.450 Watt piekenergie op. Daarmee heeft Kraaijeveld haar doel om energieneutraal te zijn bereikt. Bovendien biedt het dak van het kantoor nog ruimte voor meer panelen. “We bekijken de mogelijkheden om daar ook energie op te wekken”, zegt een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Elektrisch werken en rijden
Het bedrijf zet niet alleen een duurzame koers in met zijn zonnepanelen. In 2021 is Kraaijeveld begonnen met het vervangen van de voertuigen in haar wagenpark door elektrische versies. Sindsdien hebben ze meer dan 30 laadpalen geïnstalleerd, waardoor bezoekers en personeel voldoende ruimte hebben om de batterijen van hun voertuigen op te laden.

Voor meer informatie:
Kraaijeveld
Herenlaan 27
3155 DC, Maasland, NL
Tel: +31 (0) 107 504 300
E-mail: [email protected]
Website: www.kraaijeveld.com

READ  Nederlandse coöperatie lanceert nieuw veilingsysteem