december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse gelijkspel Knights in mistige, natte voetbalwedstrijd heren

WAVERLY — Het Central College herenvoetbalteam heeft woensdagavond zijn eerste punt van het American Rivers Conference-seizoen verdiend met een 0-0 gelijkspel op Wartburg College.

In de 28e ontmoeting tussen de Nederlanders (1-7-2, 0-1-1 American Rivers Conference) en de Knights (5-1-5, 1-0-2 conference) is het de eerste wedstrijd die eindigt in een 0 -0 gelijkspel. Het is het derde positieve resultaat van Central in Waverly sinds 2007. Blessures dwongen Central om zes eerstejaars te starten.

“Het is heel moeilijk om punten te scoren in deze competitie”, coach Garry Laidlaw gezegd. “Het is een goed resultaat voor ons. Ik kan niet trotser zijn op de volwassenheid die ons team heeft laten zien.”

Na de hele dag af en toe te hebben geregend, trok een zware mist over het veld en veroorzaakte aanzienlijke problemen met het zicht.

“Het was een geweldige sfeer”, zei Laidlaw. “Het oppervlak was glad van de regen vandaag en het hield het tempo soms hoog en soms zelfs hectisch. De scheidsrechter kwam bij de rust naar beide coaches om te vragen of we door wilden gaan met de mist. Het trof beide teams hetzelfde en we besloten om er doorheen te spelen.

keeper John Foster (junior, Lee’s Summit, Mo., North HS) zorgde voor zijn tweede shutout van het seizoen met zeven reddingen en 16 schoten.

“John was er vandaag mee bezig”, “Zijn handen waren vanavond zo goed, zeker gezien de omstandigheden. Ik kan verdedigend niet genoeg zeggen over ons team, vooral onze achterste linie.

READ  Veel Nederlandse Waterstofprojecten op Europese Subsidielijst

Michael Händel (senior, verdediger, Libertyville, Carmel Catholic HS) werd speciaal aangehaald voor zijn inspanningen.

“Michael had een heel moeilijke opdracht tegen hun linksbuiten en ik vond dat hij het geweldig deed”, zei Laidlaw.

Central werd verslagen met 16-8 en zette slechts drie schoten op frame. Nathan Casas (vijfde jaar, Cottage Grove, Minn., East Ridge HS) had er twee op frame en Alejo Marcon (eerstejaars, middenvelder, Knoxville, Pella Christian HS) had een.

“We zoeken nog steeds offensief naar oplossingen”, zei Laidlaw. “Ik denk dat we een paar goede looks hadden. Alejo en Derek Beiner (eerstejaars, aanvaller, Newton) gaf ons een vonk voor de toekomst.”

Central keert zaterdagochtend om 11.30 uur terug naar huis tegen Coe College

“Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden in deze competitie”, zei Laidlaw. “We hebben vanavond laten zien wat we echt kunnen zijn. Als we de puzzel van tevoren oplossen met onze aanval, denk ik dat we inspraak kunnen hebben in de conferentierace.”