juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beste Nederlandse oven voor het maken van brood – WCIA.com

Welke Dutch Oven voor het maken van brood is het beste?

Als u op zoek bent naar een nieuwe en handigere manier om zelfgebakken brood te maken, dan is een Dutch Oven wellicht de volgende stap voor u. Dutch Ovens zijn gemaakt van dik gietijzer, dat veel heter wordt dan het gemiddelde broodpanmateriaal en gelijkmatiger gaart. Ze zijn ook ongelooflijk effectief en gemakkelijk te gebruiken.

Een van de redenen waarom Nederlandse ovens geweldig zijn voor het maken van brood, is dat ze stoom vasthouden. Stoom vergroot het volume van het brood en zorgt ervoor dat het een glanzendere korst krijgt. De beste Nederlandse oven voor het maken van brood is de Lodge 6-Quart Geëmailleerde Gietijzeren Dutch Oven.

Wat u moet weten voordat u een Nederlandse oven koopt om brood te bakken

Hoe het te onderhouden?

Veel Nederlandse ovens worden nog steeds gemaakt van gietijzer, dat vaak moet worden gekruid en niet kan worden schoongemaakt zoals andere gerechten. Je moet het niet alleen na elk gebruik met de hand wassen, maar je moet het ook regelmatig voorbereiden en goed opbergen om roest te voorkomen.

Om je Dutch Oven op smaak te brengen (wat je voor het eerste gebruik moet doen), neem je plantaardige olie en breng je deze aan in de Dutch Oven. Wrijf het in en veeg overtollige olie weg. Zet het een uur in een voorverwarmde oven. Zodra het is afgekoeld, is het klaar voor gebruik. Hoewel dit misschien uitputtend klinkt, is het de moeite waard om bakvormen van hoge kwaliteit te hebben die tientallen jaren meegaan.

Hoeveel ruimte heb je?

Je wilt niet eindigen met een grote ovenschaal waar je geen ruimte voor hebt. Als je het klassieke stuk in je keuken wilt laten zien of er gemakkelijk toegang toe wilt hebben, zorg er dan voor dat je er een koopt die klein genoeg is om op je aanrecht of in een van je kasten te passen. Voor het maken van brood heb je maar tussen de 5 en 7 liter nodig voor een brood van behoorlijke omvang. Als je het ook voor het koken van grote maaltijden wilt gebruiken, heb je er waarschijnlijk een nodig van minimaal 8 tot 10 liter.

READ  Nederlands opvangcentrum herbergt 'getraumatiseerde' Oekraïense leeuwen, tijgers - Expat Guide to the Netherlands

Waar je het wilt gebruiken

Als u van plan bent uw Dutch Oven mee te nemen op kampeertrips, wilt u misschien een die lichter en draagbaarder is. Er zijn verschillende soorten Dutch Ovens, waaronder de kampvuur Dutch Oven. Deze heeft drie poten en is ontworpen om op hete kolen te zitten. Ze zijn voorgekruid, dus je hoeft ze niet voor te bereiden voordat je ze eruit haalt.

Als je je nieuwe Dutch Oven thuis gebruikt, heb je meer keuzes, waaronder soorten en materialen. Als dit het begin is van je bakreis, zorg dan dat je een geweldige brood mes ermee te serveren.

Waar moet je op letten in een Nederlandse oven van hoge kwaliteit voor het maken van brood?

Materialen

Als je niet voor de inzet van gietijzer bent, betekent dat niet dat je geen kwaliteit Dutch Oven kunt krijgen voor het maken van vers brood. Moderne Dutch Ovens zijn verkrijgbaar in roestvrij staal, keramiek of geëmailleerd gietijzer. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Roestvrij staal, hoewel lichter, houdt ook geen warmte vast. Keramiek is gemakkelijk in gebruik en licht, maar kwetsbaar. Geëmailleerd gietijzer is de beste middenwegoptie, omdat het warmte vasthoudt maar gemakkelijk schoon te maken is. Het enige nadeel is dat het vaak duurder is.

Handgrepen

Sommige Dutch Ovens hebben alleen een handgreep aan de bovenzijde of zijhandgrepen, maar er zijn er ook met beide. Het komt neer op wat het handigst is voor algemeen gebruik in uw keuken. Zorg ervoor dat je altijd je handen beschermt voordat je ze vastpakt, want ze houden allemaal warmte vast.

READ  "Europa vertegenwoordigt grote exportmarkt voor Nederlandse biologische boeren"

Vorm en diepte

U kunt een ronde Dutch Oven of een ovale Dutch Oven kopen. Als je het alleen gebruikt om brood te bakken, is de vorm niet zo’n probleem, tenzij je wilt dat je broden een specifieke vorm krijgen. Als je van plan bent om het ook op het fornuis te gebruiken, wil je misschien een ronde gebruiken die beter bij je branders past. Het moet ook diep genoeg zijn voor je brood.

Hoeveel u kunt verwachten te besteden aan een Nederlandse oven voor het maken van brood?

U kunt overal van $ 100- $ 400 uitgeven aan een kwaliteit Dutch oven voor het maken van brood. Geëmailleerd gietijzer bevindt zich meestal aan de hogere kant van het spectrum, terwijl roestvrij staal meestal lager is.

Dutch Oven voor het maken van brood FAQ

Hoe voorkom je dat de onderkant van je brood verbrandt?

A. Als de bodems van je broden branden, moet je mogelijk de voorverwarmtemperatuur verlagen of de Dutch Oven isoleren van de verwarmingselementen. Je kunt een bakplaat of steen op het onderste rooster leggen om als isolator te fungeren. U kunt uw brood dan op de middelste of bovenste plank bakken.

Moet je je brood scoren voor het bakken?

A. Het hangt af van je vaardigheidsniveau. Het scoren van brood kan de bovenkant gemakkelijk uitdrogen en het ruw en knapperig maken. Als u het echter op de juiste manier doet, kan het uw brood gelijkmatiger laten rijzen, waardoor broden gelijkmatiger worden.

Wat is de beste Nederlandse oven voor het maken van brood om te kopen?

Top Dutch Oven voor het maken van brood

Lodge 6-Quart Geëmailleerde Gietijzeren Dutch Oven

Wat je moet weten: Een soepele en veelzijdige kookpan, deze Dutch Oven is geweldig voor het bakken en serveren van meerdere gasten.

Wat je leuk zult vinden: Deze ronde Dutch Oven is verkrijgbaar in een paar verschillende kleuren en meerdere maten. Je kunt het zowel op het fornuis als in de oven gebruiken. Het is een goede maat en vorm om gemakkelijk in de koelkast of een kast te passen.

READ  Rustig Nederlands eiland tussen zee van Indiase fans zeggen dat het bezoek zijn vruchten afwierp met de overwinning van Botic Tennisnieuws

Waar moet je aan denken: Het is niet geweldig voor gebruik buitenshuis. Sommige klanten hadden last van afbladderende of smeltende verf.

Waar te kopen: Verkocht door Amazone en Doe-het-zelf-zaak

Top Dutch Oven voor het maken van brood voor het geld

Lodge Cast Iron Camp 6-Quart Dutch Oven

Lodge Cast Iron Camp 6-Quart Dutch Oven

Wat je moet weten: Als stevige camping Dutch Oven is dit model voorgekruid en perfect om heerlijk eten te maken in het bos.

Wat je leuk zult vinden: Deze oven is klaar voor gebruik zodra je hem ontvangt. Het is duurzaam en gaat tientallen jaren mee als je kookt. Het materiaal is dicht en verwarmt je maaltijd gelijkmatig.

Waar moet je aan denken: Sommige klanten vonden het te zwaar en onevenwichtig, waardoor het moeilijk te gebruiken was.

Waar te kopen: Verkocht door Amazone en Doe-het-zelf-zaak

Het bekijken waard

Le Creuset Geëmailleerd Gietijzer 7,25-Quart Ronde Nederlandse Oven

Le Creuset Geëmailleerd Gietijzer 7,25-Quart Ronde Nederlandse Oven

Wat je moet weten: Een kwaliteit Dutch Oven gebouwd voor eenvoudig gebruik met extra grote handgrepen en chipbestendig email.

Wat je leuk zult vinden: Deze Dutch Oven is ontworpen om zure ingrediënten te weerstaan ​​bij het marineren en om voedsel gelijkmatig te verwarmen tijdens het koken. Het is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren. Het is voorgekruid en is een van de lichtste gietijzeren opties die er zijn.

Waar moet je aan denken: Sommige klanten ontvingen afgebroken of gebarsten producten.

Waar te kopen: Verkocht door Amazone

Aanmelden hier om de wekelijkse nieuwsbrief van BestReviews te ontvangen voor nuttig advies over nieuwe producten en attentiedeals.

Anabelle Weissinger schrijft voor BestReviews. BestReviews heeft miljoenen consumenten geholpen hun aankoopbeslissingen te vereenvoudigen, waardoor ze tijd en geld hebben bespaard.

Copyright 2022 BestReviews, een bedrijf van Nexstar. Alle rechten voorbehouden.