juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Virgil van Dijk heeft aanzienlijk geld ingezameld voor het Nederlands Doven Team

Virgil van Dijk heeft een ‘aanzienlijke donatie’ gedaan aan het Nederlands Doventeam om hen te helpen het benodigde geld in te zamelen voor deelname aan de ‘Deaflympics’ in mei.

De 30-jarige heeft het team nu financieel ondersteund, waarbij zijn bijdrage naar verluidt de partij heeft geholpen om de helft van het benodigde geld op te halen om het toernooi bij te wonen. De Deaflympics begonnen voor het eerst in 1924 in Parijs en worden om de vier jaar gehouden, en dit jaar zal het aanbod plaatsvinden in Brazilië.

Het Nederlandse team kreeg te horen dat ze ongeveer € 90.000 moesten inzamelen om de Deaflympics in mei bij te wonen en van Dijk wilde hen graag helpen dat doel te bereiken – waarbij de centrale helft van Liverpool ook het shirt tekende en schonk dat hij droeg tegen Chelsea in de Carabao Cup-overwinning van zondag aan helpen hun doel te bereiken.

Op de vraag waarom hij besloot te helpen, zei Van Dijk tegen De Telegraaf: ‘Ik heb dit met mijn familie besproken en we willen graag helpen. Daarom steunen we deze jongens, die geweldig werk hebben geleverd van de 21e naar de 7e plaats op de wereldranglijst. Ik heb bewondering voor de manier waarop deze jongens hun sport beoefenen.’

Hulde aan Virgil voor zijn tussenkomst en het verstrekken van de fondsen die andere bestuursorganen hadden moeten verstrekken – we hopen het Nederlands Doventeam later dit jaar op de Deaflympics te zien.

READ  Turkije is verplicht alle uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te respecteren: Nederlands parlementslid