mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sri Lankaans Nederlands Brooder Cake Recept voor de feestdagen

Dit dessert is ontstaan ​​in Sri Lanka als gevolg van Nederlandse koloniale overheersing. Het is nog steeds een traditionele vakantiecake onder Nederlandse burgers, een etnische groep in Sri Lanka

Dit dessert is ontstaan ​​in Sri Lanka als gevolg van Nederlandse koloniale overheersing. Het is nog steeds een traditionele feesttaart onder de Nederlandse burgers, een etnische groep in Sri Lanka.

Bij het maken van deze heerlijke kersttaart is het belangrijk om twee dingen in gedachten te houden: nootmuskaat en druiven. Als je niet van nootmuskaat en druiven houdt, kun je deze cake toch maken. Dit zal echter niet de Sri Lankaanse Nederlandse fokker zijn. Het zal eerder iets anders zijn.

De broedmachine wordt traditioneel gemaakt in de vorm van een fluitcake. Het zou leuk zijn om het in een andere cakevorm te maken.

 1. Brooddeeg maken.
  1. Doe 2 kopjes warm water in een kom gemengd met 2 theelepels gist en 1 eetlepel suiker. Roer en wacht ongeveer 10 minuten tot het gistschuim naar buiten komt.
  2. Gooi voorzichtig 1 pond bloem voor alle doeleinden. Als de kom die je in de bovenstaande stap hebt geselecteerd te klein is, zorg er dan voor dat je nu een grotere neemt. Je hebt een theelepel zout, een kopje water en een kopje melk nodig. KNEDEN.
  3. Kneed het deeg tot het droog is, maar niet te droog. Als het te droog is, voeg dan een beetje water toe. Zodra het droogt (maar nee Ook al droog), kneed het deeg met 3 eetlepels zachte boter. Als de boter niet zacht wordt, kun je kneden totdat de therapeutische waarde van het deeg zijn schoonheid verliest.
  4. Kneed 10 minuten, of totdat de behandelwaarde is verminderd. Dek het deeg vervolgens af en laat het een uur staan.
  5. Meng je favoriete druiven, een theelepel of twee nootmuskaat en 5-10 eetlepels (afhankelijk van je humeur) cognac of rum in een kom op middelhoog vuur. Draai het een beetje, zet dan het vuur uit en laat het weken terwijl de bloem rijst.
 2. Maak de cake (nadat het deeg hoog is).
  1. Voeg 5 ons suiker, 5 ons ongezouten, zachte boter en room toe. Als het luchtig wordt, voeg je cognac of rum (zonder druiven), 3-4 theelepels vanille-extract en wat sinaasappelsap (naar smaak) toe. Goed mengen!
  2. Voeg het deeg toe, maar niet allemaal tegelijk. Wees redelijk en voeg de stukjes een voor een toe totdat alles is gecombineerd.
  3. Voeg vier eieren toe aan het mengsel, één voor één, totdat alles goed gemengd is.
  4. Voeg nu de rozijnen toe. Probeer ze gelijkmatig door de bloem te verdelen.
  5. Leg het deeg in de cakevorm naar keuze en dek het 30 minuten tot een uur af.
  6. Verwarm de oven voor op 350 Fahrenheit.
  7. Bak ongeveer 50 minuten of tot een vork schoon is.
READ  Vrijdag begint de 50e jaarlijkse Fulton Dutch Day - Shaw Local

Voeg boter toe en serveer royaal.