mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse uitvinder algenolie ontvangt 1,2 miljoen voor ontwikkeling van visvrije portfolio


3 Ik lees minutenlang

Wellness Innovations PV heeft een succesvolle crowdfundingsronde aangekondigd. De geldinjectie van 1,2 miljoen kwam via het investeringsplatform DuurzaamInvesteren. Fondsen zullen worden gebruikt om de uitbreiding van de portfolio van algenolieproducten van het bedrijf voort te zetten. Twee volwaardige merknamen zijn de sleutel tot groei.

Testa Omega-3 en Daily Supplements zijn consumentengerichte inspanningen van gezondheidsinnovaties. Beide zijn tot stand gekomen op basis van een beleid om alle ongewenste visserij in 2035 te voorkomen. Alle producten zijn plantaardig en er zijn geen dierlijke bijproducten gebruikt. Het bedrijf noemt lesgeven als een belangrijke drijfveer voor kopers over alternatieven voor visolie.

Martin de Vries is mede-eigenaar van Wellness Innovations. Met dank aan Wellness Innovations Afbeelding.

Een toekomst met vis erin

Wellness Innovations is een R&D-team dat zich richt op visvrije voeding, gezondheid en schoonheid. Het doel is om in elke sector mogelijke alternatieven te bieden, zodat het aantal vissen zich kan herstellen. Het geeft een stem aan het probleem van overbevissing en noemt cijfers zoals 90 miljard kilo vis die jaarlijks uit de oceanen wordt gehaald voor consumptie. Het doel is om binnen 13 jaar de ongewenste visserij volledig te stoppen.

“We zijn nu al goed in dit vak”, zegt mede-eigenaar Martin de Vries in een verklaring. “We zijn marktleider in Nederland en België en groeien sterk in Duitsland, Frankrijk en de UK. Het aandeel van algenolie in de totale omega-3 markt is echter nog maar 5%, dus we hebben nog een nog een lange weg te gaan om ons doel te bereiken.We ondernemen actie naar de continenten.Daarnaast breiden we ons portfolio uit.

Omega-3 hoeft niet uit vis te worden gehaald. In plaats daarvan kan het worden gevonden in stabiele, regenererende algen. Om de boodschap over te brengen, heeft Testa dit jaar een nieuw vegetarisch alternatief voor grillolie uitgebracht. Als geïntegreerd maar apart project worden ook plantaardige dieetvisalternatieven ontwikkeld.

READ  Foto's: Cadetten Stilte Nederlands | Altamont onderneming

De laatste crowdfundingronde van Wellness Innovations is binnen drie weken succesvol afgesloten. Particuliere investeerders kwamen naar de groep en haalden 1,2 miljoen op voor de verdere ontwikkeling van zeebesparende producten. De investeringssite merkte op dat dit een nieuw gebied is.

“Vegetarische omega-3 voedingssupplementen uit algen zijn erg nieuw”, zegt Anrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren, in een verklaring. “We zijn verheugd te zien dat dit soort innovaties door investeerders worden geaccepteerd en de groei naar een duurzame toekomst op dit gebied versnellen.”

Afbeelding met dank aan Provectus Algae.

Een ster van consistentie

Algen hebben bewezen een populair onderzoeksgebied te zijn. Dankzij de inherente regeneratieve eigenschappen en variëteit zijn verschillende industrieën erin geïnteresseerd.

Eerder deze maand kondigde de Australische Proctus Alge een investeringsronde van $ 11,4 miljoen aan, geleid door Hitachi Ventures en Vector Ventures. In de toekomst wordt een uitgebreid productassortiment verwacht, maar Provectus richt zich vooral op bloedrode pigmentatiemiddelen. Het geld zal worden gebruikt om de productie-installatie van 200.000 liter te voltooien.

In Israël beleeft Yomoza een toevallig succes. Het heeft een op microalgen gebaseerd heem ontwikkeld, dat wordt gebruikt om sap en bloedingsvermogen te creëren in plantaardig vlees. Het wordt gebrandmerkt als Ounje en is realistisch bruin als het wordt gekookt.


Afbeelding met dank aan Wellness Innovations.