april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na het demoverbod verklaarde MuseumPlay een veiligheidsrisico

Oproerpolitie wacht op een eerdere corona-demo. Foto: DutchNews.nl

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam kondigde het museum aan als één Veiligheidsrisicogebied Op zondag 2 januari volgde de Corona-antiviruscampagne na een besluit om demonstranten te verbieden te protesteren.

De burgemeester en de politie namen de beslissing omdat er tekenen waren dat gewapende mensen van plan waren zich op het plein te verzamelen ondanks het verbod, aldus de voorwaardelijke vrijlating, daarbij verwijzend naar stadsfunctionarissen.

De extreemrechtse Wur-democraten hebben op sociale media opgeroepen om mensen bij het museum te verzamelen in weerwil van het verbod en zijn van plan om toch een demonstratie te houden.

De noodregeling geldt van 11.00 uur tot 23.00 uur en je kunt stoppen en zoeken naar iedereen die in het gebied wordt gevonden.

De oproerpolitie was van plan om zondag te staken, maar heeft hun plannen nu herzien om het grootste risico op problemen te weerspiegelen, hebben politiebonden bevestigd.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.

READ  Regering-19: Nederlandse autoriteiten vinden 61 gevallen onder Zuid-Afrikaanse reizigers, nu om nieuwe variant te testen