January 16, 2021

Amsterdamse galeriehouder herinnert zich hoe de banenverkoop van Banksy de banen van werknemers heeft gered | Pongxi

De eigenaar van een kunstmuseum in Amsterdam, die voor 1,5 miljoen m een ​​waardevol bungee-schilderij heeft verkocht om ontslag van personeel tijdens uitbraken van het coronavirus te voorkomen, vertelt hoe zijn medewerkers hem rond het doek bedankten.

Kim Loxis-Prince, mede-oprichter van het Mogo Museum of Modern, Contemporary and Street Art met haar man Lionel, zei dat ze hulde zou brengen aan 20 van het kantoorpersoneel en afscheid zou nemen van Banksy’s apengif. Anonieme koper uit de VS op een veiling in New York.

Een paar maanden later ontving Logie-Prince een e-mail van de koper waarin hij vroeg om een ​​lening van “minstens een jaar” voor het museum.

‘Het is een wonder,’ zei Logies-Prince.

Het Mogo Museum moest, net als anderen in Nederland, tot de zomer van maart zijn deuren sluiten en valt sindsdien onder de coronavirusregels van het land. Verwacht tegenwoordig ongeveer 200 bezoekers op een maandag.

Mogo Museum in Amsterdam. Foto: Ana Fernandez / Sofa Images / Rex / Shutterstock

De Nederlandse overheid betaalt het loon van de werknemers, maar bedrijven betalen nog steeds belasting, ook als velen minder of minder verdienen.

Logis-Prince zei dat hij ongetwijfeld het juiste deed door het schilderij in juli te verkopen, en het was een van de meest begeerde “ruwe oliën” van de kunstenaar, met een serie klassieke schilderijen bijgewerkt met de iconische figuren van de bank. Het museum heeft ongeveer 60 vaste en parttime medewerkers.

Hij zei: “In april en mei dachten we dat we veilig moesten zijn. We zijn al vierenhalf jaar open en het duurt even voordat we een nieuw museum hebben, de juiste medewerkers, de juiste familie. We hadden het. Iemand vrijlaten voelde zo slecht.

“Je voelde de druk bij het team. Ze hadden vrienden die in hotels en andere musea werkten, dus ze waren bang voor het museum en we wilden het nemen.

“Ik wilde nooit verkopen, ik wilde bouwen. Maar mijn man was verrast omdat ik dacht: nee, dat is oké. Het is heel oké. Ik weet niet wat het is.

“We vertelden het personeel dat ze het erg op prijs stelden. Maar ze waardeerden de kunst ook echt. Dus bedankt voor alle goede jaren en alle herinneringen. We zaten allemaal samen voor het schilderij en keken naar het schilderij.”

Een van de meest voorkomende karakters van de apengifkunstenaar van Banksy uit 2004 is de chimpansee, die een pastorale scène afbeeldt die is geschilderd in een goudvergulde lijst in een gespoten oud meesterwerk. De aap van het stripfiguur houdt een blik olie vast terwijl hij naar het canvas kijkt.

Voorafgaand aan de verkoop werd het schilderij geschat op $ 1.800.000 tot $ 2.500.000 door Jean-Paul Angelan van Phillips Auction House in New York: “Het is een 19e-eeuws schilderij, blijkbaar een object, dat laat zien hoe het leven zou moeten zijn. Zou de beste inspiratie van de mensheid moeten zijn. Banksy maakt er grapjes over. Hij spot met 19e-eeuwse kunst, hij spot met de ideologische kijk op wat we zijn door te laten zien wat we zijn, gewoon gasverwarrende apen. “

“We hebben het een paar jaar geleden gekocht en dit is een van onze goede stukken”, zei Logies-Prince. “Ruwe oliën zijn de meest geliefde stukken van Pangsi omdat ze zo uniek zijn. Hij schilderde op een schilderij dat hij heeft uitgevonden. Daarom wordt het ruwe oliën en vernietigde kunst genoemd.

“Het is een prachtig schilderij, en dan zit een aap met een fles gif en wil het in brand steken of zoiets. Ik hou van al zijn ruwe oliën omdat er altijd een verhaal in zit. Je kunt zijn geest eraan zien werken. Je ziet zijn echte schildervaardigheid.”

READ  Bangalore COVID-19 Laatste nieuws, Locking 6.0-richtlijnen, Corona-virusgevallen vandaag Nieuwsupdates