Veltman ruilt Ajax na negentien jaar in voor Brighton & Hove Albion | NU

Veltman ruilt Ajax na negentien jaar in voor Brighton & Hove Albion | NU

Ajax verliest Joël Veltman na negentien jaar van Brighton & Hove Albion. De 28-jarige verdediger tekent een contract voor drie jaar bij de nummer vijftien in de Premier League, waar hij teamgenoot wordt van Davy Pröpper.

Veltman, die rugnummer 34 draagt ​​ter ere van Abdelhak Nouri, had bij Ajax een verbintenis van een jaar, zodat de Amsterdammers een kleine transfersom kregen. Beide clubs doen geen uitspraken over het bedrag, maar naar verluidt had hij een forfaitair bedrag van 1 miljoen euro.

“Ik zou niet zeggen dat het moeilijk is om Ajax te verlaten. Het is nu tijd voor mij om te gaan. Ik wil een nieuwe ervaring in het buitenland en ik kijk er erg naar uit om hier in Brighton te beginnen”, vertelt Veltman woensdag. website van zijn nieuwe werkgever.

“Ik verwacht dat het tempo van de Premier League vergelijkbaar zal zijn met dat van de Champions League. Ik sprak ook met Edwin van der Sar en hij vertelde me dat de Premier League geweldig is. Ik kan niet wachten om te delen dat deze stap echt voelt goed. “

Veltman speelde 246 wedstrijden voor Ajax

Veltman doorliep vanaf 2001 de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2012 in het eerste elftal tijdens een uitwedstrijd tegen NEC (1-6). Hij speelde in totaal 246 officiële wedstrijden voor Ajax en scoorde tien keer.

De 21-voudig international van het Nederlands elftal (twee goals) werd vier keer landskampioen met Ajax (2012, 2013, 2014 en 2019), won eenmaal de KNVB Cup (2019) en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (2013 en 2019) . .

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Het is nog niet bekend of Ajax op zoek is naar een vervanger voor Veltman, die vorig seizoen verzekerd was van een startplaats. Perr Schuurs, Edson Álvarez en Jurriën Timber zijn nog steeds beschikbaar als rechtsback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *