Valse start AZ: Alkmaarders verliest oefenduel door doelpunt Dessers

Valse start AZ: Alkmaarders verliest oefenduel door doelpunt Dessers

AZ heeft zijn eerste oefenduel verloren ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot verloor met 0-1 van KRC Genk door een doelpunt van Cyriel Dessers.

De Alkmaarders begonnen in het Afas Stadion met de nodige vaste waarden, zoals Marco Bizot, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners, Fredrik Midtsjö, Owen Wijndal en Oussama Idrissi. Calvin Stengs en Myron Boadu werden nog steeds vermist. Zonder de twee trendsetters had AZ een valse start. Na een overtreding van Ramon Leeuwin gebruikte Dessers na negentien minuten een penalty. De spits scoorde ook voor zijn nieuwe ploeg tegen FC Utrecht en Excelsior.

Toch overheerste Genk zeker niet. AZ had het spel beter en kreeg volop kansen om iets terug te geven. Zo gleed Dani de Wit een voorzet van Midtsjö, die later geblesseerd uit de voeten viel, net naast. Ook in de tweede helft kreeg de nummer twee van de Eredivisie volop kansen. Invallers Thijs Oosting, Hakon Evjen en Ferdy Druijf hadden echter geen scherp zicht.

Anderzijds kopte Genk-spits Paul Onuachu net naast, waardoor het 0-1 bleef. Op zaterdag 1 augustus speelt AZ de volgende oefenwedstrijd. Dan is FC Utrecht de tegenstander.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *