Oefenwedstrijd PSV kort voor aftrap afgelast vanwege coronazaak | Amerikaans voetbal

Oefenwedstrijd PSV kort voor aftrap afgelast vanwege coronazaak | Amerikaans voetbal

De speler van UNA, een club uit Veldhoven, zou onderweg naar Eindhoven te horen hebben gekregen dat hij positief had getest. Hij zou een paar dagen eerder zijn getest.

Lammers en Dumfries

De ploeg van PSV heeft een onderling duel op het hoofdveld van de PSV Academy. Dat eindigde in een gelijkspel: 1-1. Sam Lammers opende voor de Eindhovenaren de score dat de tweede helft in actie zou komen. Oranje-international Denzel Dumfries bepaalde de eindstand.

De Duitse Roger Schmidt zou zijn officieuze debuut maken op de bank tegen de UNA-amateurs als trainer van PSV. De line-up was al bekend gemaakt. Schmidt houdt zich daar ook aan voor het onderlinge duel. PSV begint met Lars Unnerstall in het doel, met aanvoerder Denzel Dumfries, Jordan Teze en Olivier Boscagli voor hem. Op papier speelt PSV met vier middenvelders: Jorrit Hendrix, Ritsu Doan, Ryan Thomas en Érick Gutiérrez. Schmidt begint met Bruma, Noni Madueke en Maximiliano Romero als aanvallers.

Het andere team, dat waarschijnlijk grotendeels in de tweede helft tegen UNA zou spelen, bestaat onder meer uit Jeroen Zoet, Nick Viergever, Pablo Rosario, Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo en Sam Lammers. Donyell Malen, net terug van een zware blessure, is nog niet in actie.

PSV naar Duitsland

PSV vertrekt maandag naar Marienfeld in Duitsland. De Eindhovenaren voetballen daar op 8 augustus tegen SC Verl en op 9 augustus tegen KFC Uerdingen. Beide tegenstanders spelen in de derde klasse in Duitsland. SC Verl is de voormalige club van Schmidt. Hij speelde 207 wedstrijden voor die club.

De clubleiding van PSV riep de supporters vorige week al op om niet naar het trainingskamp in Duitsland te komen.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Schmidt is de opvolger van Ernest Faber bij PSV, die het als interim-coach overnam van het middenseizoen ontslagen Mark van Bommel.

Onder Faber eindigde PSV uiteindelijk als vierde in de Eredivisie. Toen de competitie na 26 wedstrijden als gevolg van de corona-crisis eindigde, stond de Eindhovenaren maar liefst 7 punten achter op Ajax en AZ, die gezamenlijk kopten. Nummer drie Feyenoord was een punt voorsprong op PSV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *