'Kabinet verplicht mondmaskers in openbare ruimte niet' | NU

‘Kabinet verplicht mondmaskers in openbare ruimte niet’ | NU

Het kabinet wil geen landelijke maskerplicht in de openbare ruimte, melden verschillende media dinsdag op basis van insiders. Burgemeesters kunnen er echter zelf voor kiezen om lokaal een mondmaskerverplichting in te voeren.

Dinsdag kwamen de leden van het Outbreak Management Team bijeen om een ​​advies op te stellen over het gebruik van mondmaskers. Het team brengt woensdagochtend dit advies uit, schrijven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdagavond in een gezamenlijke boodschap. Facebook.

Het advies wordt woensdag om 16.00 uur in aanwezigheid van minister Tamara van Ark (Medische Zorg) besproken in de Veiligheidsraad, waarna een mondelinge toelichting volgt.

Het kabinet heeft vorige week de OMT gevraagd het gebruik van mondmaskers te heroverwegen als aanvulling op andere coronamaatregelen. Eerder adviseerde de OMT dat mondmaskers alleen verplicht zijn in gebieden waar de regel van anderhalve meter niet kan worden nageleefd, zoals in het openbaar vervoer en vliegtuigen.

Nadat vorige week duidelijk werd dat het aantal nieuwe infecties met het coronavirus in een week was verdubbeld, riep Diverse burgemeesters – waaronder Femke Halsema (Amsterdam) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) – maken een uitgebreidere gezichtsmaskerverplichting.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *