Dramatische eliminatie Stam en Cincinnati na twee missers van Locadia

Dramatische eliminatie Stam en Cincinnati na twee missers van Locadia

FC Cincinnati, het team van trainer Jaap Stam, is dramatisch uitgeschakeld in het MLS Is Back Toernooi. De Nederlands getinte formatie viel in de achtste finales na strafschoppen tegen Portland Timbers.

Nederland nam de hoofdrol aan de kant van Cincinnati. Stam kwam terug van achteren met Haris Medunjanin, die de negentig minuten lange penaltyreeks en de invaller Siem de Jong en Jürgen Locadia in de gelederen afrondde. Jaroslaw Niezgoda had de score voor Portland geopend.

Tien minuten voor tijd kreeg Cincinnati echter een penalty en ging Locadia achter de bal. De oud-spits van onder meer PSV maakte gebruik van de penalty, wat leidde tot een spannende slotfase van de wedstrijd. Daarin kreeg Locadia een puntje van een kans om in de reguliere speeltijd te beslissen, maar hij ging over na een pass van De Jong.

Er was een penalty shootout nodig om een ​​winnaar aan te wijzen en er ging iets mis voor de formatie van Stam. Ex-Ajacied De Jong schoot nog de eerste strafschop tegen de touwen, maar Locadia miste zijn tweede kans vanaf elf meter. Omdat de vierde Cincinnati-penalty van Kendall Waston eveneens mislukte, plaatste Portland zich voor de laatste acht.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *