juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Winnaars Dutch Design Awards 2021 bekend

Winnaars Dutch Design Awards 2021 tonen de ‘transformerende kracht’ van design

De Netherlands Design Foundation maakt de zeven winnaars van de Dutch Design Awards 2021 bekend, waaronder textielbedrijf Pipore, ontluikende ontwerper Audrey Large en Nederlandse natuurreservaatmarker Watan

Impact op mens, natuur en samenleving: dit zijn de criteria die het scheidsgerecht voor de Dutch Design Awards 2021, bekend gemaakt in Dutch Design Week (tot 24 oktober), richtinggevend zullen zijn. De zeven winnaars schreven de jury in een verklaring: ‘Markeer een nieuwe inspiratie in de designwereld met veel innovatie en transformatieve kracht. De winnaars van dit jaar onderstrepen dat ontwerpers gedijen op verandering en kruisbestuiving en dat ze optimisme uiten. ‘

Winnaars van de Dutch Design Awards 2021

Pijplijn maken

De Dutch Design Awards zijn onderverdeeld in zeven categorieën, die creatieve gebieden bestrijken, variërend van productontwerp tot mode en grafische vormgeving.

De winnaar van de productontwerpdivisie is Borre Ackerstijk, oprichter van Pypore, een innovatief textiellabel voor zijn Pypore Creat-project. Het initiatief biedt een toegankelijke tool en platform dat textielontwerp voor klanten faciliteert, textielverspilling voorkomt en vrijheid van creëren mogelijk maakt. Het scheidsgerecht zei dat Pybor Creat duidelijk maakt dat het het probleem dat inherent is aan de textielproductie kan oplossen en tegelijkertijd de weg vrijmaakt voor meer innovaties.

Studio Lennards & de Bruyge’s ‘Be Smart, Be Safe’

In de rubriek communicatie ging de prijs naar Studio Lennards & de Bruyne voor hun campagne ‘Stay Chance, Stay Safe’, gecreëerd als een open platform voor gebruikers om posters te uploaden, downloaden, printen of te delen aan het begin van de epidemie. Het project heeft tot nu toe 2.200 posters verzameld uit 87 landen en wordt omschreven als ‘een verkooppunt voor ontwerpers en iedereen die een beetje steun kan gebruiken’. Het initiatief, aldus de scheidsrechter, ‘laat zien hoe waardevol de reactionaire rol van ontwerpers in Geetzist is’.

READ  Buitenlandse uitgaven van Nederlandse reizigers hoger dan voor de pandemie

Mark Watan. Foto: Theo Bart

Marker Watan (een kunstmatige archipel gevormd in Lake Markermere) won de Habitat-categorie voor ‘Emergency and Exemplary Project’. Een interessante, onmenselijke benadering om de natuur over te laten om de natuur vorm te geven’. Het nieuw gecreëerde natuurreservaat is gecreëerd met als doel de ecologie en biodiversiteit van de regio te herstellen en bestaat uit twee eilanden met moerassen en ondiep water.

Warenhuis Circle

Circular WarrenHoice, ontwikkeld door Raw Color, Papma der Stage Architects en Pro Porto, is een project in samenwerking met het grootste tweedehandswarenhuis van Nederland om samen met Max Lipsi en toonaangevende ontwerpers nieuwe manieren te verkennen om alledaagse voorwerpen te hergebruiken. Studio Maken & Baai. Het project bestond uit ruim drie miljoen kilo aan artikelen uit de winkel, die later werden omgezet in schaalbare meubelontwerpen. Leest het rapport van het scheidsgerecht waarin wordt aanbevolen ‘dit is de toepassing van vormgeving in de ruimste zin van het woord’. ‘Circular WarrenHoise is niet gebaseerd op een paar producten of vooruitstrevende smaakformules, maar op de diversiteit aan input, processen en mogelijke effecten. Het bevordert een andere aanpak om afvalstromen aan te pakken en relevant te maken.

De goede buren van het laboratorium, die andere onderscheidingen beïnvloeden, de tijdige planning van het verkennen van het gemeenschapsgebouw; Leela, bètatest van de nieuwe digitale modesite van Digital Fashion House The Fabricant; En GlobalSense World, een project gelanceerd door de Zwitserse private banking GlobalSense, dat de wereldwijde impact van investeringen aantoont (vandaar de naam ‘Google Earth for Investors’).

READ  Man City-eigenaren City Football Group sluiten deal om de Nederlandse club NAC Breda te kopen en ze naar ELF over de hele wereld te brengen

Dutch Design Awards Young Designer 2021

Het werk van Audrey Large

De Young Designer Award van de Dutch Design Awards werd uitgereikt aan Audrey Large voor haar 3D-geprinte sculpturen als resultaat van uitgebreid onderzoek in digitale cinema en beeldtheorie. De Franse ontwerper combineert animatie en 3D-software om zijn kleurrijke abstracts, integratietechnieken, functionaliteit en kijkersfeedback te creëren. “Audrey Large zit bovenop de Zeitgeist met de nieuwe beeldtaal die hij heeft gecreëerd”, zei de scheidsrechter. Ze zorgt ervoor dat de grenzen tussen digitaal en natuurkunde vervagen. .