april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse rem gemengd relais WR met epische come-from-behind-win

Disclaimer: Zwemmen van de week zou niet de ultieme keuze moeten zijn voor de beste algemene duik van de week, maar een speciale duik moet diep worden onderzocht. Het zwemmen van deze week is een gelegenheid om de omgeving van een van de vele stevige zwemmers deze week in de nabijheid van de stroom van wekelijkse ontmoetingen van dichterbij te bekijken.

Nederland brak het wereldrecord in de mixed 200 wisselslag estafette om zondag het Europees Kampioenschap Shortcourse 2021 af te sluiten en daarbij een spectaculaire comeback-overwinning te organiseren.

Om mee te gaan met de onconventionele W/M/W/M-lijn in de estafette eindigde het Nederlandse team als zesde met 50 meter, met ruim drie seconden achterstand op de koplopers van Rusland en Italië. .

Ankerzwemmer Tham de Boer Vervolgens leverde hij een van de snelste freestyle-legs in de geschiedenis af, splitste 20.15 uur en rende Italië af Sylvia de Pietro En van Rusland Maria Kameneva En win goud met twee tienden van een seconde.

Van vier Kra Dusaint (25,99), Arno Cumminga (25.54), Maaike de Ward (24.50) en De Boer samen verbeterden het vorige wereldrecord van Rusland in 2019 naar 1:36.22 in 1:36.18 minuten.

Bekijk de ankerpoot hieronder (Nederlands team staat op baan 5):

Vergelijking splitsen

Om een ​​idee te krijgen van het verloop van de race en de inspanning die de Nederlanders daarna leverden, bekijk hier de verdeling (en looptijd) van de drie medaillewinnende landen.

Het vorige wereldrecord – eigenlijk drie van dezelfde vier leden van het Russische team wonnen brons – gebruikte ook de traditionele M/M/W/W-lijn die Italië en Rusland in Kazan gebruiken.

READ  RTL Today - Impact op klimaatverandering: Nederlandse stad verbiedt vleesadvertenties bij eerste claim ter wereld
Nieuwe WR oude WR
Toussaint – 25.99
Klaarkomen – 25.54 Morozov – 25.40
D-afdeling – 24.50 Surkova – 24.94
De Boer – 20.15
1: 36.18 1: 36.22

Alle vier de Nederlandse zwemmers moeten zo dicht mogelijk bij de gouden medaille en het wereldrecord zitten.

Met een achterstand van 50 (25,79) op het moment dat Dossaint de gouden medaille won, was Cummins een paar honderdsten langzamer dan ze had gesplitst in de finale van de wisselslag bij de mannen (25,48) (25,48), terwijl De Ward iets sneller was dan zij. Ze nam deel aan de wisselslag bij de dames (24,58).

De Boer was de zwemmer die de grootste verbetering maakte, bijna twee tienden sneller dan hij deed in de finale van de wisselslag bij de mannen (20.32).

In de individuele 50 vrij was De Boer zeer constant, met alle drie zijn stekken tussen 20.97 en 21.02. Hij had drie estafette-splitsingen van 20,46 of beter, ze kwamen allemaal in de finale, wat aantoont hoe geweldig een estafettespeler hij was in Kazan.